Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Unutarnja jedinica klime bez isparivača

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
sime
sime's picture
Offline
Registrovan dana: 22/12/2015
Poruke:

U dnevnom boravku imam ugrađen kamin na drva. Pri samom plafonu je ostavljena rozeta kroz koju izlazi vruči zrak iz komore kamina i zagrijava prostoriju. Budući da topli zrak uvijek ide u vis tako je najtoplije pri vrhu plafona. Došao sam na ideju da nađem neku staru unutarnju jedinicu klime, izvadim joj isparivač i ostaviim samo ventilator. Jedinicu stavim preko rozete i ona taj zrak iz rozete ventilatorom ispuhuje u prostoriju. Temperatura izlaznog zraka sa rozete kod jačeg loženja je cca 100 stupnjeva. Neka maks bude 120 da li bi unutarnja jedinica klime to izdržala, bi li se počeli topiti plastični dijelovi.

richiemsch
richiemsch's picture
Offline
Registrovan dana: 23/08/2015
Poruke:

Буди сигуран да хоће. Превелика је то температура за пластику у унутрашњој јединици. Мени су се држачи на крилцима истопили након 2 године, а температура на издуву је била око 52ц.

boki_ssm
boki_ssm's picture
Offline
Registrovan dana: 04/04/2010
Poruke:

Čovek je na taj način rešio grejanje u prostorijama kuće. Vidi linkove dole, možda ti pomogne oko ideje. Pozdrav!

http://zeelena.com.hr/grijanje-zrak-peci-na-drva/

http://zeelena.com.hr/grijanje-toplim-zrakom-sa-peci-na-drva-2-dio/

sime
sime's picture
Offline
Registrovan dana: 22/12/2015
Poruke:

Zanimljivi linkovi. Meni bi jedinica ipak bila u istoj prostoriji na rozeti kamina i temperatura zraka je znatno veca cca 100 stupnjeva pa ne znam bi li jedinica to izdrzala.

sime
sime's picture
Offline
Registrovan dana: 22/12/2015
Poruke:

Da li se unutarnja jedinica moze upaliti bez vanjske? Da li treba prebrikati neke senzore? Donio sam jednu jedinicu syntek i ne radi ventilator kad je ukljucim. Nemam daljinski a na displeyu pise samo E3.

sime
sime's picture
Offline
Registrovan dana: 22/12/2015
Poruke:

Evo vrag nije dao mira. Našla se unutarnja jedinica i išao sam probati. Budući da jediniva ne bi sigurno izdržala na samoj rozeti gdje temperatura zraka prelazi 100 stupnjeva odlučio sam je staviti ispod rozete. Stvar funkcionira, izlazni zrak je u prosjeku 50ak stupnjeva iz jedinice, ali ima jedan problem. Probao sam peć nakuriti dosta jako da vidim hoće li izdržati i pojavio se problem da se počela topliti plastiga na vrhu gdje usisava zrak. Onda sam postavio aluminijski profil da malo reflektira toplinu, nešto se umanjilo ali i dalje kad jako naložim peć plastika omekša. Ima li tko kavu ideju kako ovo riješiti ili da je jednostavno skinem i zaboravim na to.