Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

ventilacija u kupatilu

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
silent bob
silent bob's picture
Offline
Registrovan dana: 07/09/2011
Poruke:

nedavno sam kupio stan u staroj zgradi, kupatilo nema prirodnu ventilaciju (prozor) nego ventilacioni otvor sa resetkom. kad sam hteo da ispitam strujanje vazduha upaljacem, primetio sam da ne vuce vazduh prema otvoru nego da vazduh duva iz resetke prema unutra. dali je to normalno? nisam strucnjak ali mislim da nije...dali je moguce da je ventilaciona cev iznad mog stana zapusena? molim za misljenje.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Sve je moguće.Neodumica se može rešiti snimanjem kamerom za ispitivanje instalacija.Ima oglasa gde ljudi nude takve usluge.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

silent bob
silent bob's picture
Offline
Registrovan dana: 07/09/2011
Poruke:

hvala na odgovoru. ali pre nego sto uradim to pitacu sve stanare po vertikali dali imaju isti problem kako bih od prilike mogao da lociram gde je to moguce zapusenje ventilacije. hvala jos jednom.

tihi2
tihi2's picture
Offline
Registrovan dana: 02/05/2009
Poruke:

Vidi ti da li to uopšte izlazi iznad krova, da to nije neko zazidao ili poklopio. Da postoji otvor na krovu, moralo bi da vuče (ponaša se kao odžak). Može da nedovoljno vuče kada se ugrađuje neki ventilator, ali na vrhu otvora tj krova, a ne kod bilo kog stanara.
Opšta je pojava da se takvi otvori zatvore, a onda se iskoriste za sprovođenje kablova od antena sa krova (tako je uglavnom najkraće). Jeste, sada je kablovska zakon, ali možda je bilo tako pa ostalo.
Nađi ti taj otvor na krovu pa vidi u kakvom je stanju.