Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Gde sprovesti crevood aspiratora

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
AccA
AccA's picture
Offline
Registrovan dana: 14/03/2009
Poruke:

Da li je "pametno resenje" da se crevo od aspiratora izvede ispod krova. U pitanju je potkovlje. Krov je odradjen po svim pravilima. Odradjena je termoizolacija i gips karton ploce, pa da ne bi busio spoljni zid sta mislite o resenju da se iznad aspiratora probusi gips karton ploca i jednostavno sprovede u kroviste. Mada, s' obzirom da aspirator izvlaci i isparenja i vlagu, da li ce vlaga koja se bude pojavljivala u krovistu da smeta vuni koja je izolatro. Znam da joj vlaga smeta, li je samo pitanje da li je to previse vlage.
Znam da ima nekih drugih resenja, ali mi se ovo ucinilo kao najjednostavnijim.

Isto pitanje i za ventialcionu cev od kanalizacije da li sme da se izvede u kroviste. Mada verujem da to nije problem, jer tu vec nema isparenja kao kod aspiratora.

Hvala

P.S. ako moderatori smatraju da tema nije na prvom mestu, molim da se ista prebaci u adekvatan podforum.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Ни једно ни друго решење није добро.Не мора се пробијати кров, може се направити бочни извод на зиду и извести одвод у атмосферу.Иначе постоје испарењам и у вентилационом отвору каналаизације и то су веома аграесивна испарења, а сем тога и пуна бектерија итд.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

AccA
AccA's picture
Offline
Registrovan dana: 14/03/2009
Poruke:

Hvala zvukoljube.
U pitanju je sprat kuce koji sada sredjujem , a ranije sam vec uradio fasadu ne razmisljajuci na vreme o ovim izvodima pa nisam ovo odradio pre nego sto je odradjena spoljna izolacija i fasada. Zbog toga sam zeleo da izbegnem busenje zida. Ali nema mi druge vec da odradim to i da se trudim da tom prilikom ne ostetim ili bar sto manje ostetim fasadu. Nego, da li smem da cev od aspiratora reduciram na manju (barfi75, ako ne i na fi50) dok je jos u prostoriji, da bi ta rupa na zidu bila manja ili ne bi smeo jer smanjenjem [pecnika smanjujem protok. Planiram crevo iz asiratora prikljucim na plasticnu kanalizacionu cev kojom cu isparenja izvesti iz prostorije. Da ne bude zabune, nema ta cev veze sa kanalizacijom vec cu uzeti novu cev koju cu postaviti iznad kuhinjskog elemntenta do spoljnog zida gde ce biti rupa za izvod i posle toga je zatvoriti gips karton plocama.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Већ је у питању дат и одговор.Није баш добро смањивати пречник.Што се бушења фасаде тиче, мислим да ће бити најјефтиније да се ангажује неко ко поседује крунато сврдло за ту намену са димајантским врхом и да лепо уради тај продор кроз зид.На тај начин се добије савршен продор без оштећења фасаде.А није никакав проблем направити тај керн од 110 мм.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..