Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izgradnja vikendice

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
AccA
AccA's picture
Offline
Registrovan dana: 14/03/2009
Poruke:

Ovo je malo komplikovanije pitanje, i ne ocekujem da ovde dobijem potpune i sve odgovore. Naravno da cu se obratiti strucnim licima iz te oblasti, ali za sada jos uvek razmisljam, osmisljavam i planiram, pa bih hteo cuti i neka vasa misljenja pre nego sto krenem u ceo posao oko projekta, gradjevinske dozvole i svega ostalog.
Naime, na Tari imam plac na kome planiram napraviti vikendicu. E sada, mozda pojam vikendice ne predstavlja ono sto ja hocu jer je (bar meni) prva asocijacija na rec vikendica mala kucica u kojoj cemo povremeno boraviti. Kako to obicno kod nas Srba ide, pa sve nesto povecavamo i dodajemo pa to na kraju ispadne znatno vece nego sto je u startu uopste i razmisljano (a sto je najgore ni za deo toga nemamo finansijskih sredstava pa to posle godinama stoji nezavrseno ili nas finansijki zarobi za naredne decenije). Ne moram ici dalje od sebe. Pre jedno 6-7 godina smo mi iza kuce poceli da pravimo kotlarnicu i prostoriju za ugalj, pa je to malo pomalo raslo i na kraju ispala cela kuca na sprat (doduse sa potkrovljem). Nije to nista naknadno nadogradjivano i prosirivano, vec je prvo keva dala ideju da pored te dve prostorije (za ugalj i kotlarnicu) bude jos jedna gde ce bitio letnja kuhinja gde ona moze ostavljati zimnicu, kuvati preko leta i td. Onda je red da bude i neko kupatilce. E pa onda resimo da malo pojacamo temelje da ako nekada kasnije budemo to hteli mozemo podici jos i potkrovlje. E pa onda hajde da se posle ne maltretiramo i podizemo ceo krov mi odmah sada izidamo samo par redova. Pa kada smo tih par redova, hajde mi onda jos par da pa to bude visine jedno 1.5 metar pod kosinom. Pa onda hajde da ne budu spoljne vec unutrasnje stepenice za taj sprat, pa hajde onda i jednoi kupatilce na spratu. Bilo kako bilo mi napravismo celu kucu (doduse malu 8 x 5m u osnovi), a ugalj i dalje napolju :roll: Ali da ne duzim,jer to ovde nije tema. Ali tako je i u mojoj glavi ta vikendica rasla i rasla i rasla...
Neki finalni plan je da imam dve stambene jedinice. E sada, da li jednu iznad druge ili jednu pored druge., tj da imam u prizemlju dnevni boravak sa kuhinjicom i kupatlicetom a gore iznad jednu galeriju gde bi bio spavaci deo i pored toga isto to, samo recimo okrenuto u ogledalu. Znaci kucu sa dva stana. Ili dve etaze pune visine jednu iznad druge gde bi u prizemlju bio jedan stan, a na spratu drugi stan. Ok, reci ce neko (to sam i sam X puta pomislio), pa sta ce ti na planini toliki objekat. Neces tu ziveti, vec ces povremeno ici da se malo odmoris i opsutis. Razloga je vise. Kao prvo (iako mlad) imam dvoje dece. Kao drugo, puno rodbine i prijatelja,pa ako neko izrazi zelju da sa nama provede vikend ili nedelju dana na planini necemo se svi gurati u tih 40-50m2. Opet mozda u nekoj perspektivi to bude neki dodatni izvor prihoda koji ce se ostvarivati izdavanjem tih apartmana. Mada mi je to sada poslednja misao oko izdavanja. Ali sto da ne, treba u pocetku razmisljati o svemu.

AccA
AccA's picture
Offline
Registrovan dana: 14/03/2009
Poruke:

...

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Ovo je zanimljivo, na sva pitanja si već dao i sve odgovore.Sad samo preostaje da vidimo šta će se dalje dešavati i kako napreduje pretakanje želja u mogućnost.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..