Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Objekat 35x15 dva nivoa

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Markokg1
Markokg1's picture
Offline
Registrovan dana: 03/04/2016
Poruke:

Dobro vece,

Jedno pitanje trebalo bi skorije da pravim objekat 35x15 metara pa me zanima misljenje nekog iskusnijeg kako bi to moglo da se izvede da objekat nema stubova da bude praznina 35x15 metara.

I zanima me da li je moguce na takvom objektu praviti jos jedan sprat.

Ne znam sad dal sam lepo objasnio i dal sam na pravom mestu al sam hteo da pitam Vas ovde pre nego sto me neko odere po agencijama za projekat.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Sve je moguće samo je pitanje koliko će da košta takav objekat .

Markokg1
Markokg1's picture
Offline
Registrovan dana: 03/04/2016
Poruke:

Znam da ce kostati dosta ali me zanima kako bi to moglo da se izvedea da ne idem kod arihtekte pa da mi prodaju pricu i uzimaju gomilu para hteo bih ako neko ima neki predlog ili zna nesto o ovome da me uputi da ne blenem kao ovca ida samo klimam glavom kad odem u agenciju Laughing out loud

som16
som16's picture
Offline
Registrovan dana: 20/02/2015
Poruke:

Markokg1,
sigurno da može. Malo pogledati u najbližnoj okolici i nači če se dosta takvih industrijskih hala.
Nedavno izradili 60 x 13 m takvu nadgradnju. Aneks - pisarne za poduzeče. Hala sama 100 x 60 m. Statički izračun in dobar projektant.

LP 

lookic
lookic's picture
Offline
Registrovan dana: 07/10/2011
Poruke:

Markokg1, može da se izvede na više načina. Da odeš kod projektanta (pričaj sa građevincima, ne sa arhitektama, malo ih je koji stvarno to znaju i mogu da projektuju) i da pitaš koje su opcije te neće koštati ništa, to ćeš i ovde saznati, ali ti to neće ništa značiti jer dok se ne definiše šta tačno želiš, niko ti ne može reći ništa detaljnije. Možeš čak i okvirnu cenu dobiti, ali ona može da bude i +-30%.
Tvoj objekat može da se izvede npr. kao AB konstrukcija (montažna ili betonirana na licu mesta (stubovi i temelji) i prethodno napregnute grede), može kao čelična konstrukcija (puni nosačinili rešetkasti ili kombinacija) a može i kao kombinacija betonske (temelji, stubovi, AB ploča) i čelične (grede). A može, u zavisnosti od namene, i neki delovi od drveta da se rade (lepljeno lamelirano drvo).
Kao što vidiš, ove informacije ti ne znače puno, a niko ti neće raditi ni idejno rešenje, a kamoli projekat za građevinsku dozvolu ili projekat za izvođenje, a da ne platiš. Ali, to je mala cifra (ja, npr. ne bih radio ceo projekat za ispod 3-4000€, zavisi koliko je komplikovano) spram cene objekta koja lako može da bude 200000-300000€.