Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Renoviranje sprata kuće

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Yova
Yova's picture
Offline
Registrovan dana: 10/01/2012
Poruke:

Pozdrav,

Supruga i ja planiramo renoviranje porodične kuće (10m x 8m), tačnije sprata porodične kuće.

Ono što planiramo je zatvaranje unutrašnjeg stepeništa i izrada spoljašnjih stepenica (kako bi dobili zasebnu stambenu jedinicu). Kuća je relativno očuvana i u dobrom stanju, građena je 1985 godine, završena 1989 godine.

Ono što me zanima je tehnička izvodljivost sledećih radova i orjentaciona vrednost istih (približna pošto je naravno teško ovako dati neki precizniji predračun).

- izrada spoljnjeg stepeništa na visinu ulaza od 3m (zidane stepenice), klasični nagib i širina gazišta.
- zatvaranje otvora na ploči 3m x 1m (ne lamperijom već tako da može da se gazi preko), na forumu sam već video post sa mogućim rešenjem (ankerovanje 12tice, varenje mreže, šalovanje i nalivanje betonom) ako sam dobro razumeo.
- otvaranje (rušenje) pregradnog zida od blokova (otvor 2m x 2m) sa obradom i gletovanjem kako bi se vezala dnevna soba i kuhinja.
- rešavanje pitanja dovoda vode i odvoda vode do i iz sudopere na spratu (kupatilo se nalazi tačno ispot predviđene kuhinje).
- izrada pregradnog zida od gips ploča 3m x 2.4m (zanima me da li je na ovim zidovima moguća ugradnja vrata).

PS. Vezane spavaće sobe su zbog bebe koju smo dobili i nikako nebi skroz razdvojili sobe.

Verovatno su neka od pitanja smešna i nepravilno formulisana ali se opet nadam da ću bar na neka dobiti konkretan odgovor. U prilogu je finalna varijanta kako bi sprat izgledao po završetku radova.

Hvala,

  • samsvojmajstor1.jpg
enisa:)
enisa:)'s picture
Offline
Registrovan dana: 17/02/2010
Poruke:

Sto se tice tehnicke izvodljivosti radova ja ti ne mogu pomoc hehe, ali bih samo da ti dam svoje misljenje o postojecem nacrtu
vidim da ne bi razdvajao spavacu od djecije sobe, ali beba ce nekad da poraste i tada vas opet ceka renoviranje, predlazem da stavite vrata spavace odmah do kupatila, da se ulazi iz hodnika, a vrata djecije odmah do, dakle da vrata djecije sobe budu na dnu do vrata spavace, a ne na vrhu. tako bi opet bili blizu, ali i razdvojeni sto ce vam dobro doci u buducim vremenima Smile
isto zid izmedju dnevne sobe i kuhinje bih pomaknula u ravni sa zidom izmedju spavace i djecije sobe i vrata dnevne sobe da budu nasuprot vrata spavace sobe kako se ne bi moralo prolaziti kroz kuhinju do dnevnog boravka, a ne bi bilo lose postaviti i vrata za kuhinju iz hodnika nasuprot vratima djecije sobe. vidim i da se na tarasu izlazi iz spavace sobe, ako imate mogucnost stavite jedna vrata iz dnevne sobe na tarasu. eto, toliko od mene Smile

  • samsvojmajstor1.jpg