Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Sokla - molim za predloge

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
borislavdj73
borislavdj73's picture
Offline
Registrovan dana: 13/01/2011
Poruke:

Evo me prvi put na ovoj sekciji sajta, dakle građevinarskoj. Kupio sam kuću pre godinu dana, malo treba da sredim fasadu, ujedno i soklu. Postojeća fasada je omalterisan zid od cigala, ofarbana hirofom korektno, nema izolacije, mada je planiram. Sokla je isturena, jedno 5cm, i počela je da se odvaja. U pitanju je cementna sokla, prefarbana nekom bojom, Trotoar je dobar i ima lep nagib za odlivanje vode, fasada nije preterano izložena kiši. Hidro Izolacija je između sokle i zida.
Na predlog, mislim da bi trebalo rešiti da zid bude isturen, a sokla uvučena, što će svako da se desi kada dođe izolacija. Dakle stara sokla leti svakako.
Šta da stavim kao novo rešenje? Dali da idem sa cementnom opet, pa da je obložim nečim (postoji gotova granulirana masa koja se nanese gletericom i koja se posle stegne, lepo izgleda, dezen poput plute, zaboravih naziv, prave u Odžacima) ili da idem sa nekim pločama koje bi se tiplale u zid (ciglu) a razmak popunjavao cementnim mlekom. Voleo bih da ne brinem oko toga da će opet početi da se odvaja.
Imate li nekih boljih ideja?

Postoje početnici i majstori. Početnici kvare svoje, a ovi drugi, oni kvare i svoje i tuđe.

pustolov
pustolov's picture
Offline
Registrovan dana: 27/09/2011
Poruke:

Obijes malter do cigle operes zid a onda spric cementni 1:1 kad se sastegne produzni malter cementa u njemu mora biti vise to da se dovede na ravno u grubo bez perdas maltera.. Dalje sledi cerezit i mrezica gletovanje 2e ruke... potom radis akril plast ili sta te volja i tako si resio pr .. jeftinija varijanta je obiti sta ce da padne lokalno pokrpiti rupe i mesta gde nema maltera dve ruke cerezita i mrezica i na kraju tehnika fasadni malter... ili jos jeftinije pokrpi gde treba preko zakrpa mrezu i lepak podlogu i tuci fasadni malter...poz.