Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

zeleo bih na staroj kuci da napravim nov,sto jeftinji krov

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
web1234
web1234's picture
Offline
Registrovan dana: 03/05/2010
Poruke:

zeleo bih na staroj kuci da napravim nov,sto jeftinji krov...ima neko savet?

ako treba postavicu slike

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Krov se ne pravi svaki dan, a jeftino obično ima znak jednakosti za nešto što je loše.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Tayus
Tayus's picture
Offline
Registrovan dana: 01/05/2010
Poruke:

Postavi slike!
Ali imaš dvije mogučnosti.
Najprije dobro pregledaj (može ti to pregledati i neki krovac bezplatno ako koga znaš -bilo bi bolje) les-tramove i sve ostalo. Pogledaj dali ima nešto trulo(curilo unutra) ili možda su les napali žužkovi i njihove bube. Pa ako si pronašao ovake loše tramove, prebroji koliko je njih, te budeš trebao promeniti, a ostalo može ostati. A neki ovaki loši tramovi mogu se i sanirati ako nije previše štete (raznim premazovima za les i oblogama te podporama). Onda pregledaj kritinu (predpostavljam, da imaš ciglu) Pregledaj sve-uzmi si vremena. Ako ti cigla nije previše tanka-da se ne lušti u plastima i cjela,možeš je zadržati. Ponekad su loše samo neke cigle a večina njih je dobrih, pa se samo loše zamjene a ostalo ostavi. Ako imaš para pa možeš na stari les(ako je dobar) postaviti samo novu kritinu. A to možete i domači napraviti sami(prijatelji i rođaci).
Druga ti je mogučnost ta koju sam ja napravio. Bilo mi je jako skupo, da napravim novi krov u jednom paketu i tako sam ja to "po djelovima". Ali nije mi se žurilo, pošto je stari krov bio još dobar.
Prve sam godine kupio sav novi les-tramove i ostalo i premazao ga i ostavio, da stoji. Pa sam onda sledeče godine kupio kritino- iz pleha, složio je na varno i čekao. Kada sam imao opet para kupio sam vetrne obrobe i žljebove, šraufe i sve ostalo. Posle sam potražio ekipo krovara i rekao im, da imam sav svoj material i da trebam samo nekog, ko mi to postavi. Dogovorili smo se za cenu rada i ništa više, majstori došli i napravili novi krov nakom 4. godine slaganja materiala. Ja sam naravno trebao sve kupiti, možda ti ima ko dati les(ima svoju šumu)badave-neki rođak, a mogu ti pomoči badave. Raspitaj se i zamoli koga. Pa tako se radi krov, kad se ima manijak para!!

peradetlic
peradetlic's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 07/03/2009
Poruke:

krov je kapa kuće a zna se šta čuva kapa
pa ti vidi šta ćeš