Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Ceresit fasadni termoizolacioni sistemi

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
slavk
slavk's picture
Offline
Registrovan dana: 06/07/2009
Poruke:

Pozdrav svima na forumu.

Zanima me da li neko ima iskustva sa Ceresitovim termoizolacionim sistemima za fasade.

Kakva su iskustva što se tiče kvaliteta, i da li je Ceresit kvalitetnijni od ostalih proizvođača (konkretno "Maxima", "Isomaster", "Bekament"), sobzirom da mi se čini da mu je cena viša?

Inače u radnjama koje sam obišao vlada veliki neprofesionalizam i nepoznavanje materijala. Trgovci uglavnom nisu u stanju da pruze kvalitetne informacije. Pored toga većina trgovaca "pljuje" po proizvodima koje nemaju u prodaji - kao oni su najgori.

Od trgovaca sam se svašta naslušao.
Jedni kažu da nema nikave razlike između fasdnih mrežica, i da je potpuno ista ona od 145 g i ona 160 g, da je istog kvaliteta i ona od 30 dinara kao i ona od 70.
Pojedini slično tvrde i za lepkove. Jedan kaže "Kvalitet svih lepkova je isti, samo se razlikuju u ceni".
Takođe pojedini me ubeđuju da nije potrebno, pre lepljenja stiropora, zid od giter bloka premazati prajmerom (kažu da je to samo bacanje para).
Takođe, trgovci tvrde da je stiropor koji oni imaju u prodaji upravo najbolji ("Fima Mionica", "Isomaster Subotica", "Izolirka Šid", "Austroterm").
Zna li se uopšte koji je najkvalitetniji fasadni stiropor na našem tržištu?

Ono što je meni privuklo pažnju Ceresitovom sistemu je dobar sajt, mnogo bolji od ostalih proizvođača. Na ceresitovom sajtu može se naći mnoštvo korisnih informacija o materijalima i o načinu ugradnje.

U opticaju za kupovinu su bili sledeći sistemi (različiti trgovci su nudili različite proizvođače - hvaleći se da su oni najbolji): "Isomaster", "Maksima", "Weber" i "Bekament". Jedan trgovac mi je nudio kombinovani sitem sa "Gradimax lepkom.

Mislio sam da je "Bekament" kvalitetan proizvođač (zbog reklame - "doktori za zidove"), ali kada sam otisao na njihov sajt meni je to izgledalo prilično amaterski.

"Ceresit" nije bio u opticaju, a sada sam najzainteresovaniji za njega.

Ocekujem vaše komentare i iskustva, koristiće.

Pozdrav.

Cereman
Cereman's picture
Offline
Registrovan dana: 02/03/2009
Poruke:

Svaki ciga svoga konja hvali Smile

Bio Ciga na pijaci i pita ga covek posto konjce? 1000e bato, specijalna cena samo za tebe!
Pa kako Cigo kada svi prodaju za 500e, rece covek.
Jesto bato, ali konjce je moje!!!

Znaci, trgovci pricaju svoju pricu, tj. gledaju da prodaju ono gde im je marza najveca! Povremeno gledaju da prodaju i ono gde ce imati najmanje problema, tj. ocenjuju profil kupca.
Trgovina je zapravo uvek bila slicna ili ista bez obzira sta se prodaje.
A kada trgovac kaze da su svi lepkovi isti, tada definitivno ne bih nista kupio od njega!!!!!!!!!!!! Najpre, on nije nikakav inzenjer i nema prava da kaze tako nesto a pritom ispada veoma los trgovac!

Ipak, cena ne odredjuje kvalitet proizvoda jer cena je samo jedan segment celokupne usluge. U uslugu ulazi besplatna tehnicka podrska proizvodjaca (neki koje si gore pobrojao nemaju uospte tehnicku podrsku na terenu vec se prodaja zasniva "iz fotelje"), izlazak na teren i pracenje izvodjenja, preporuka izvodjaca radova koji bi posao obavili "po knjizi", izrada besplatnih uzoraka i pomoc pri odabiru boja, saveti za izbor vrste i debljine termoizolacionih obloga, strucna objasnjenja o tome u cemu je razlika tipla sa ETA sertifikatom u odnosu na reciklirani tipl Zike Plastike itd. itd.
Svakako, tu je mozda i najbitnija garancija koju proizvodjaci daju za svoje sisteme i to po principu "crno na belo" a tu se zapravo i krije kvalitet usluge u odnosu na cenu koju kupac placa (neki koje si gore nabrojao daju toliko smesne garancije da je to prica za sebe). Garancija je garancija!

Raspitaj se kod proizvodjaca o ovim parametrima pa ces lakse doneti odluku jer samo ti znas sta tebe zadovoljava!!! Tu te niko ne moze posavetovati jer tvoj stav je tvoj stav!

Pozdrav!

slavk
slavk's picture
Offline
Registrovan dana: 06/07/2009
Poruke:

Hvala Cereman.

Ipak trgovci su u stanju da naprave veliku zbrku.

Takođe ono što je istina, to je da svaka roba ima svoga kupca.

Ipak, mislim kada bi kupci bili informisaniji i kada bi imali adekvatne informacije, porasla bi prodaja kvalitetnijih proizvoda, ovako se sve svodi na dosta prevare.

Inače, evo pitzanja za sve koji se razumeju u ovu problematiku, kako bi ste Vi po kvalitetu proizvoda poredali sledeće proizvođače lepkova za stiropor i fasade: Henkel, Maxima, Bekament, Baumit, Izomaster, Weber?
A po kom redu biste poredali sledeće proizvođače stiropora: Austroterm (Valjevo), Izolirka (Šid), Izomaster (Subotica), Fima (Mionica)?

Pozdrav