Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Dihtovanje drvenih prozora i zamena stakla

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Proka88
Proka88's picture
Offline
Registrovan dana: 04/07/2013
Poruke:

Imam veliki broj drvenih prozora po kuci i velikih su dimenzija. Zanima me ako je moguce da se izbaci postojece staklo i uradi plasticni ili alu profil i ubaci u drveni ram i da se prozori dihtuju naravno. Jako mi je veliki posao da izbijam stare drvene prozore koji su kao novi ali ne pruzaju adekvatnu izolaciju.

gile960
gile960's picture
Offline
Registrovan dana: 05/03/2014
Poruke:

isto to pitanje postavi na guglu, iznenadićeš se koliko firmi se bavi upravo popravkom i dihtovanjem "starih" drvenih prozora. mom komšiji su uradili one duple trokrilne prozore i iznenađenju nije bilo kraja kad je čuo razliku buke kada prođe auto ispred kuće, kaže, pre mu je bilo kao da prolazi kroz sobu a sada kao da ide drugom ulicom. ja sam bio i video, pedantno odrađen posao ali ne znam kako je bilo pre pa ne mogu da tvrdim, kaže da mu ni zimi ne duva iako ima i dalje one drvene kutije za roletne. imaš i pismenu garanciju, nisam ulazio u te detalje. neću da reklamiram nikoga ali da ih ima - ima.

Proka88
Proka88's picture
Offline
Registrovan dana: 04/07/2013
Poruke:

Nasao sam za dihtovanje prozora cena je oko 150-200din po metru
Ali nikako da nadjem nekoga ko se nabi ugradnjom vakum stakla

Histerezis
Histerezis's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 20/08/2015
Poruke:

Koliko sam ja razumeo Proka88 želi da zadrži postojeće drvene štokove a da zameni krila novim PVC krilima?

gile960
gile960's picture
Offline
Registrovan dana: 05/03/2014
Poruke:

@Histerezis, dobro si razumeo. odnosno isto sam razumeo i ja ali pokušavam da odgovorim @Proka88 od pravljenja frankenštajna za velike pare kad se vrlo dobri rezultati postižu sa mnogo manje para. e, sad, ako je čovek baš rešio od volje mu, a od podataka imamo samo to da ima veliki broj drvenih prozora velikih dimenzija a pojma nemamo koji su i da li je uopšte tehnički moguća ugradnja vakuum stakala u okna.

Proka88
Proka88's picture
Offline
Registrovan dana: 04/07/2013
Poruke:

Hvala na odgovoru. Nisam jos nista odlucio,trazim samo najbolje resenje svestan sam da novi prozori imaju vise komora,i bolje sarke itd. Ali na ovoj kuci mi je tesko da se oprostim od ovih starih prozora. Samo bi hteo najbolje resenje i preglog od onih koji imaju iskuksva sa ovim,cak nova krila da se ubace ako treba naravno. Nista nije sporno samo me zanimaju opcije i ako treba dihtovanje da se rabi sa gumom ili alu profilima.