Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

HIDROIZOLACIJA BAZENA ZA KUPANJE savjet

8 poruka / 0 new
Poslednja poruka
branja
branja's picture
Offline
Registrovan dana: 01/09/2010
Poruke:

Pozdrav svim forumasima , radi se o bazenu za kupanje od 15 kvadrata u osnovi naime pocele su da otpadaju mozaicne plocice tj na nekim mjestima na podu su se podloburile, mozda ukupno jedna petina bazena i to samo podne , a te preostale 4 petine su jako dobro zaljepljene, tesko se skidaju .izolacija je radjena Cacanskim policemom gdje je prilikom rada napravljen propust kada je u zadnjoj fazi mazanja nestalo tecne komponente , koja je zamjenjena tecnom komponentom iz podloge tj prajmera. Interesuje me zasto je negdje uhvatilo prejako ,a negdje se odvojilo, bazen nije procurio posto se nalazi na krovu. neznam dali je pametnije okrpiti te rupe ili da skinem celi pod pa da ponovo uradim hido izolaciju policemom striktno po normativu , dali je neko imao slicno iskustvo , svaki savjet je dobrodosao, poz.

branja
branja's picture
Offline
Registrovan dana: 01/09/2010
Poruke:

Zaboravih da dodam , plocise su se odvojile zajedno sa lepkom i zadnjim slojem policema tj osnovni premaz nije uhvatio za prajmer

Cereman
Cereman's picture
Offline
Registrovan dana: 02/03/2009
Poruke:

Sam si napisao da nesto nije radjeno po propisu...

majstorcic
majstorcic's picture
Offline
Registrovan dana: 30/03/2009
Poruke:

Ako ti je bazen po zimi otkriven i izložen minus temperaturi i padalinama, onda ti je uzrok smrzavanje, i najvjerovatnije je neka fugna popustila, pa je voda prodrla ispod pločica i smrzla. Ako je to problem zaštiti bazen nekom ceradom od vremenskih uticaja a popravi samo oštećeni dio.

izolater
izolater's picture
Offline
Registrovan dana: 13/02/2010
Poruke:

najbolje je sve poskidati ocistiti uraditi dobru pripremu i uraditi novu hidroizolaciju po propisima

Ringo
Ringo's picture
Offline
Registrovan dana: 27/02/2018
Poruke:

Pozdrav svim forumasima , radi se o bazenu za kupanje od 20 kvadrata 5x4 u osnovi, mozaicne plocice na nekim mestima na podu su se podloburile, mozda ukupno jedna četvrtina bazena i to samo podne , a te preostale 3 četvrtine su u jako dobrom stanju. Svaki majstor ima svoju verziju priče za sanaciju, a naravno i prodavci koji reklamiraju svoj izbor. Imao sam priliku da se čujem jednog dana sa jednim tehnologom firme koja se bavi proizvodnjom tih premaza i koji mi preporučuje jedan premaz i varijantu kako da se odradi. Sledećeg dana na isti broj te firme nažalost javi mi se drugi tehnolog kome sam morao da ponovim celu priču i problem oko bazena, gde on vrlo ubedljivo preporučuje sasvim drugi premaz i drugu varijantu premaza. I na kraju, pojavio se čovek koji vrši adaptacije čamaca, brodova, jahti koji mi vrlo uverljivo preporučuje kao sigurnu i daleko najbolju varijantu da kupim bezbojnu smolu za čamce sa odgovarajućim adetivom i premažem valjkom po dnu bazena preko postojećih mozaik pločica. Pošto će se bazen puniti sa vodom za mesec ipo dana, želeo sam da podelim sa vama ovu temu, možda neko već ima takvo iskustvo. Unapred se zahvaljujem.

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Нема одговора на питање шта се десило са подлогом на коју је лепљена керамика или мозаик, све једно. Ако је ту дошло до пуцања и промене структуре никаква мазања неће помоћи.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Ringo
Ringo's picture
Offline
Registrovan dana: 27/02/2018
Poruke:

Добро питанје и констатација! Да би се то видело, требало би склонити на пар месте мозаик плочице и видети, а ако би кренуо са скиданјем, онда је готово, тада је сигурно најбоље уклонити све. Тако је било и прошле сезоне и базен је био пун воде од средине маја до краја септембра и није показао баш нигде да је пустио. Значи да изолација добро држи. У томе и јесте сада тема за страх. Тамо где су се подлубуриле оне би се свакако лепо и склониле, али тамо где држи чврсто, бојим се да са плочицом не крене изолација. Зато сам се и обратио овде, јер сам сигуран да више је од помоћи ко се срео са оваквим проблемом, од оних препорука од продаваца и "назовимо" мајстора.