Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Hladni most potkrovlje - elementi Schöck Isokorb

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
VladaL
VladaL's picture
Offline
Registrovan dana: 26/10/2009
Poruke:

Imam dilemu sa prve slike kako da resim hladni most (tacka 1). Ovo crveno je termoizolacija. Kada sam to spomenuo izvodjacima radova, gledali su me belo i rekli da to niko ne radi da pogledam kuce, to je slicno kao i problem sa terasama (tu su u pravu, nisam video da je neko stavljao izolaciju). Negde sam procitao da mogu i ovaj ispust da oblozim stiroporom. Da li neko ima predstavu da li je ovo stvarno cepidlacenji ili je ovaj gubitak (ako ne bi bilo izolacije) znacajan?
Pronasao sam zanimljivo resenje - elementi Schöck Isokorb http://www.beodom.com/sr/news/entries/installation-of-scheck-isokorb-ele... ali je pitanje da li to moze kod nas da se nadje a i pitanje je da li se isplati. Isto tako me brine tacka 2. Da li se i tu ne stvara hladan most?

Napomena: Ovo potkrovlje jos nije izgradjeno, trebalo bi uskoro da se krene.

  • Potkrovlje.jpg
  • toplotni-most-terasa1.jpg
izotop
izotop's picture
Offline
Registrovan dana: 01/03/2010
Poruke:

Za početak bi u vezi finalizacije termoizolacionog proračuna trebao da se posavetuješ sa projektantom objekta.Hladni mostovi bi u svakom slučaju trebali biti izbegnuti nekim od načina koje si naveo.Element o kom govoriš bi trebao biti postavljen tako da spoljna ivica bude u ravni sa završnom linijom izolacije koju postavljaš naknadno.Ne bih zalazio u cenu takvih elemenata jer ako postaviš taj element,onda nećeš morati da izoliraš terasu na način koji si nacrtao.To što "majstori" do sada nisu radili tako nešto,ne znači da je suvišno ,već se može podvesti pod neznanje i neiskustvo.Da ne govorim o tome da vrlo mali broj ljudi radi termoizolaciju po proračunu i projektu.
Pozicija 2. (ako misliš na sam ugao) treba da bude izoliran, i taj zid bi bi na uglu trebao biti oboren na konus i izliven sa stirodurom zajedno,ili sloj stirodura možeš i naknadno da postaviš pre montiranja krova.Sigurno planiraš krovnu izolaciju tako da češ na tom delu sučeliti spoljnu i krovnu izolaciju.

Da li planiraš da radiš termoizolacioni projekat?
Koju vrstu i debljinu izolacije bi postavljao na objekat?

Za improvizacije...nema garancije !!!

VladaL
VladaL's picture
Offline
Registrovan dana: 26/10/2009
Poruke:

Hvala na odgovoru.
Termoizolacija bi bila stirpor 10cm.
Vezano za poziciju 2, da li ta izolacija moze da se postavi kasnije kada je gotov krov i kada se postavlja izolacija u potkrovlju?