Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izolacija garaze ravnog krova

12 poruka / 0 new
Poslednja poruka
zipo_
zipo_'s picture
Offline
Registrovan dana: 09/04/2010
Poruke:

Situacija je sledeca, naspram zgrada su uradjene i garaze u nizu jedna do druge ukupno njih 32, ravnih krovova od betonskih elemenata i dimenzije jedne su oko 3 sa 5,5 metra duzine unutrasnjeg prostora. Na njima je radjena izolacija kondorom i smolom na spojevima preko toga pesak par cm pa betonske ploce popakovane i zalivene smolom i naravno procurelo je posle vise godina. E sad ja sam odradio garazu tako sto sam podigao te ploce i pesak, isekao staru izolaciju na spojevima i ponovo zalio i preko lepio nov kondor 4 mm vratio pesak i ploce popakovao ponovo i zalio ih isto smolom i sve drzi tj. ne curi dve godine. Da li postoji neki bolji i jednostavniji nacin da se to odradi? Znam da postoje savremeniji materijali za izolaciju al zahtevaju ravnu i ne poroznu podlogu sto je u ovom slucaju gotovo nemoguce izvesti.

espace
espace's picture
Offline
Registrovan dana: 15/03/2011
Poruke:

Imas prijatelju materijala koliko hoces.Dramin,isomat,jedno komponentni,dvo komponentni,penetrati bas za krovove,pukotine na krovovima.Razne podloge koje se mazu i prvo vezuju i pokupe prasinu.Odes u dramin ljudi te lepu uvedu u kancelariju i popricaju sa tobom.kazes problem i oni na osnovu toga daju ti odgovarajuci materijal.Fino i kulturno.Sta mi je trebalo uvek sam dobio.Dramin u zemunu,imas internet pa vidi adresu.

zipo_
zipo_'s picture
Offline
Registrovan dana: 09/04/2010
Poruke:

Pogledao i zaista ima veliki izbor materijala za sve namene pa cu se vec odluciti za nesto. Hvala

djux
djux's picture
Offline
Registrovan dana: 18/05/2009
Poruke:

EPDM membrane... ili PU tecne membrane

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

U konkretnom slučaju postoji problem parcijalnog rešavanja hidroizolacije, jer zavisi od nagiba krova, može doći do procurivanja krova sa drugod dela ploče koja pokriva garaže, do tzv. slivanja vode.Najbolje bi bilo uraditi kompletan krov, ali to je sigurno teško izvesti jer treba svi vlasnici da se slože i da se uradi sve kompletno na neki od predhodno predloženih rešenja.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

izolater
izolater's picture
Offline
Registrovan dana: 13/02/2010
Poruke:

uglavnom su te garaze u najvise slucajeva montazne,od betonskih elemenata i onda samo slagane,tako da izmedju svake garaze postoji medju prostor od nekih 10 cm,uglavnom je tu problem jer tu najvise pukne izolacija i onda curi i ide levo i desno po ploci,najbitnije je odraditi kvalitetni dilataciju izmedju dve garaze i problem resen...uradio sam jako dosta takvih garaza i 90% su bile gradjene na ovaj nacin koji sam opisao...tako da nije uopste problem da se uradi sanacija takve garaze...

dacman
dacman's picture
Offline
Registrovan dana: 02/10/2009
Poruke:

jedno pitanje slično ovom postavljenom pa da ne otvaram novu temu ubaciću se ovde.

garaža 6x4m sa ravnim krovom,odnosno gore je izlivena betonska ploča.
koristimo je kao terasu,ali se posle obilnih kiša u garaži ispod pojavljuje curenje.
plan mi je da je svakako natkrijem,ali i bez obzira na to uradio bi hidroizolaciju ali OVAKO NEKAKO.

pošto je odozgo ravna betonska ploča,i na njju ne bi lepio nikakvu keramiku,razmišljao sam o vodonepropusnom premazu za betonske površine.
pronašao sam nešto nalik SIKA ~SIKALASTIC-450,ili SIKALASTIC® -1K .....

na njihovom sajtu vidim da ga hvale,ali nigde ne piše ono što mene interesuje pa pitam vas ima li neko iskustva sa sledećim stvarima:

1.koliko je taj premaz otporan na habanje.(znači po njemu bi se gazilo)
2.ukoliko je otporan na habanje da li je klizav ukoliko se na njega prospe voda.Nisam imao priliku da to vidim uživo pa to zamišljam kao onu masnu farbu za zidove....

unapred zahvalan na odgovorima

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Koliko je meni poznato ti premazi ne mogu poslužiti kao završni sloj, već samo kao medju sloj.Znači na hidropremaz mora doći neka zaštita, da li pločice, epoksidni premaz ili nešto treće.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

sasar
sasar's picture
Offline
Registrovan dana: 31/07/2008
Poruke:

@dacman
Iz ličnog iskustva, premazi nisu otporni na gaženje oljušte se posle par meseci i da klizavo je kad je mokar, iznad jednog dela stana gde je ravna ploča sam pre 10-tak godina zalepio kondor koji i dan danas čvrsto stoji, nije se odlepio, iako se skoro svaki dan hoda preko njega.
Sačekaj da još neko odgovori, ja bi uradio sa kondorom.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Kao sto je vec 10000 puta receno kondor je relikt proslosti i dobar samo za izbegavanje pogotov u SSM varijanti .
Na forumu je vec 10000000 puta pisano i hidrozilacijama . Za tvoj konkretan slucaj je najbolje kontaktirati tehnicke sluzbe Sika , Dramin , Isomat , Remmers .... Pa ces od njih dobiti pravu i tacnu informaciju .

sasar
sasar's picture
Offline
Registrovan dana: 31/07/2008
Poruke:

@tenzor
Mislim nemo da se ljutiš, ja sam samo izneo moje iskustvo Smile
A pošto će i onako da pokriva garažu.....

izolater
izolater's picture
Offline
Registrovan dana: 13/02/2010
Poruke:

svi vicu na sav glas da je kondor i bitumenska izolacija proslost a jos uvek se najvise radi sa njima,i svi veliki objekti i mostovi i temeljne ploce jos se najvise rade kondorom,bitumenom itd...
to kazem iz iskustva jer to jos uvek najvise radimo,a sto se tice novih premaza naravno i oni su extra radim sa dosta njih ali iskreno sve su to manje kvadrature,jer se svi malo boje kada im predlozis da se radi sa nekim novim materijalima.....
ali svako ima svoje misljenje naravno,najbitnije je da se uradi kvalitetna izolacija i da nema problema,a nije bitno koji ce se materijal noristiti....

pozdrav

  • izolater.png