Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izolacija kosog krova izmedju greda (sa vidljivim rogovima)

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Boban 2012
Boban 2012's picture
Offline
Registrovan dana: 23/02/2012
Poruke:

Pozdrav svim korisnicima foruma. .

Predstoji mi izolacija krova, kao sto sam u naslovu napisao. Na skici koju sam zakacio u atasmentu je prikazano sadasnje stanje i moja zamisao kako da realizujem ostatak radova. Naravno, uvek "neko ali srecu kvari" Smile Muce me odredjena pitanja, a pre njih da pojasnim skicu po tezama - brojevima:

1. letva
2. kontra letva
3. paropropusna folija
4. daska colarica
5. greda - rog (16x14 cm)
6. staklena vuna (oko 12 cm)
7. UD profil
8. CD profil
9. paropropusna folija
10. gipsana ploca

Do sada je uradjeno do tacke 5 - krov bez izolacije. Zelim da uradim izolaciju tako da rogovi ostanu vidljivi.

Pitanja:

1 - Da li je potrebno ostaviti vazdusni kanal izmedju staklene vune (br. 6) i daske (br. 4), uzimajuci u obzir da je postavljena paropropusna folija (br.3) iznad daske? A zbunjuje me to sto sam u nekim primerima na internetu video savete da ga je potrebno uraditi ali u slucajevima kada je umesto paropropusne folije koriscen ter papir ( ili neki drugi NEparopropusni materijal).

2 - Da li ce dolaziti do kondenzacije ili nekih drugih problema posto ce postojati hladan most na rogovima koji su u kontaktu sa daskom (br.4), tj.spojeni su bez termo izolacije?

3 - Da li se paropropusna folija moze postaviti iznad podkonstrukcije (UD i CD profila) tj. izmedju nje i staklene vune (br.6) ili bih je morao postaviti ispod podkonstrukcije?

4 - Da li je potrebno stavljati diht traku izmedju UD profila (br.7) i rogova (br.5) s obzirom da sam planirao da paropropusnu foliju (br.9) postavim tako sto cu je UD profilom stisnuti na gredu?

5 - Koju vrstu staklene vune da odaberem ( planirana debljina je 12 cm) i da li ce ta izolacija, sve ukupno ( od crepa do gips ploce) biti dovoljna za stanovanje?

Sve sugestije i misljenja su dobro dosli, kao i potpuno drugaciji predlozi od mog ali uz jedini uslov da ostanu vidljivi rogovi - 2 cm vidljivi deo.

  • dscn6416_web.jpg
tenzor
tenzor's picture
Online
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Под тачком 9 иде парозаптивна фолија !!!!!

Што се рогова тиче можеш и направити као украсне масле преко ГК .

peca
peca's picture
Offline
Registrovan dana: 17/01/2008
Poruke:

npr. ovakve imitacije

  • untitled-1_copy.jpg
Beshla
Beshla's picture
Offline
Registrovan dana: 02/03/2009
Poruke:

Ako su grede vec 16x14, zasto stavljati izolaciju od 12cm?! Stavi 16cm + min5cm preko rogova. Ja bih pre gledao u beli plafon, a ne znojio tokom leta! Ukrasne lajsne su vec uobicajena stvar.

Boban 2012
Boban 2012's picture
Offline
Registrovan dana: 23/02/2012
Poruke:

Zahvaljujem na odogovorima i savetima