Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Izolacija plafona ukrasnim stiroporom

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Gadjan
Gadjan's picture
Offline
Registrovan dana: 11/11/2010
Poruke:

Nemam nikakva iskustva sa ovakvim oblogama pa se nadam da ovde mogu dobiti adekvatnu pomoć. Dosta sam guglao a i pretraživao forum ali i dalje imam raznih nedoumica.
Prvo da kažem da je u pitanju manja soba, greje se loženjem a propisna izolacija ploče od gore nije opcija. Trenutno sam u fazi krečenja i postavljanja laminata pa ne znam da li da radim prvo taj plafon ili ne. Da li se isplati, tj da li će biti osetnog efekta s obzirom da se radi o vrlo malim debljinama stiropora. Kuća je izolovana spolja ali gornja betonska ploča nije pa pretpostavljam da su tu gubici najveći (ogromni). Samo je to dilema da li tih 6-8-10 mm može da napravi razliku vrednu cimanja, lepljenja, ukrajanja itd? I brinem se za kondenzaciju i buđ pošto je i sada ima ali tek malo po ćoškovima. Gde god sam čitao diskusije samo sam nalazio oprečna mišljenja i po pitanju efekta i negativnih strana, načina montaže, izbora lepka... pa sam skroz zbunjen.

zorancile
zorancile's picture
Offline
Registrovan dana: 17/12/2012
Poruke:

Čitao sam negde da ljudi zalepe prvo stiropor od 2-3 ili čak 5 cm pa na njega zalepe ukrasni.

Gadjan
Gadjan's picture
Offline
Registrovan dana: 11/11/2010
Poruke:

Ništa, staviću to pa kako bude, valjda neće buđati zid ispod. S gornje strane ploče iiznad te sobe imam poređan stiropor trojku pa valjda i to bar malo pomaže.

Može li neko da mi kaže bar oko montaže par stvari, to mi je bitno jer nisam nikad postavljao? Da li je bolje krenuti od sredine sobe ili s kraja? Tj kako da mi sve bude u jednoj ravni? Da li da dijagonalama nađem sredinu pa krenem odatle, tako vidim negde preporučuju ili da izvlačim libelom/vagresom horizontalnu liniju po zidovima pa da krenem s kraja i to pratim?

SSMMan
SSMMan's picture
Offline
Registrovan dana: 02/11/2014
Poruke:

A zašto sa te donje strane ides tako malu debljinu " tih 6-8-10 mm" ...??? sto ne ides nesto deblje, npr 5cm

Gadjan
Gadjan's picture
Offline
Registrovan dana: 11/11/2010
Poruke:

Pa zato što ga prave u takvim debljinama, naravno. Kupljen je 7mm.
Ima li neko voljan da u jednoj-dve rečenice napiše to oko postavljanja što sam pitao?