Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

izolacija za pec

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
paja_majstor
paja_majstor's picture
Offline
Registrovan dana: 28/05/2015
Poruke:

Pozdrav ljudi treba mi pomoc svaki savet je dobro dosao.Napravijo sam pizza pec koja ce mi sluziti u pekari sve sam uradio sto treba imam samo jedan problem za mene veliki.U pitanju je izolacija oko peci i grejaca odma da naglasim da staklena vuna i ostale vune i azbesne stvari nedolaze u obzir. Mozda ce neko reci pa kupi gotovu pec nije problem u tome ali sve one su oblozene tim materijalima koje ne zelim u svome prisustvu.Meni treba savet ako se neko razume dali postoji neki materijal koji mogu da iskoristim za oblaganje a da moze da trpi toplotu a pritom da je ekoloski prirodan ako ne bar da nije stetan kao ovi materijali koje sam naveo.Izvinjavam se u napred moderatorima ako tema nije na pravom mestu nek je prebace gde treba. U NAPRED HVALA SVIMA NA POMOCI

Ja obično ne pravim greške.
Ali, kad napravim, napravim remek djelo

Astrea
Astrea's picture
Offline
Registrovan dana: 25/04/2010
Poruke:

Šta greje peć - struja, drva, gas, nešto četvrto?
Odakle ti ideja da su to štetni materijali? I rakija je štetna pa se prodaje u svakom dućanu. Šala na stranu, ne treba da bežiš od navedenih materijala samo ih treba pravilno primeniti. Inače, postoje vatrostalni i izolacioni materijali koji se koriste u industrijskim pećima koji bi svakako ispunili tvoje "ekološke" zahteve. Upotrebom takvih materijala peć bi postala dosta teška (što verovatno nije problem) i u smislu zagrevanja i hlađenja dosta troma - bilo bi joj potrebno barem 24 sata da se zagreje a onda još tri dana da se ohladi. Pominješ pekaru, odatle pretpostavljam da je u pitanju profesionalna peć sa određenim kapacitetom pečenja i kontinuiranim radom. Generalno, vatrostalni i izolacioni materijali ne vole cikličnu primenu (česta zagrevanja i hlađenja) već ih trreba jednom zagrejati i sve vreme držati na radnoj temperaturi.

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari

eustahije
eustahije's picture
Offline
Registrovan dana: 15/10/2010
Poruke:

Imaju izolacije na bazi keramičkih vlakana koje se koriste u industrijskim pećima. Mogu biti u obliku "vune" ili ploče i izdržavaju temperature do 1300oC. Ta izolacija ne akumulira toplotu tako da bi zagrevanje i hlađenje išlo poprilično brzo.

paja_majstor
paja_majstor's picture
Offline
Registrovan dana: 28/05/2015
Poruke:

Da vam malo objasnim kako pec izgleda standardne pica peci izgledaju ovako. Jedan grejac gore jedan grejac dole taj dole iznad njega je samotna ploca od 2cm a gornji je otvoren oko sve ga toga je lim obican kao kutija sa jednim otvorom .Dalje oko tog lima ide vuna i onda opet neki lim ukrasni u boji i sta vec.Ja sam napravijo vec tu kutiju od lima prohromskog jedan grejac je dole jedan gore i oni su u senvicu izmedju limova tako da je to sve ok. Ostaje mi da sad nesto oblozim da mi neodvlaci toplotu jer sad kad se ukljuci greje i spolja al zavrsi posao ispece sta treba ali sto da greje okolinu kad nemora e taj mi savet treba cime prekriti taj lim oko grejaca da nisu oni materijali.Prilazem nacrtanu sliku i jedan deo koji je zavrsen do sada ostaje mi samo ta obloga.

  • untitled.png
  • th_pica-pec-dvoetazna-profesionalna-ugostiteljska-oprema-www.profesionalnaoprema.com-1366814071.jpg

Ja obično ne pravim greške.
Ali, kad napravim, napravim remek djelo