Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Kako izvesti izolaciju, gore balkon, dole zastakljeno

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
datas
datas's picture
Offline
Registrovan dana: 08/05/2010
Poruke:

Kako da izvedem izolaciju u delu gde mi se u prizemlju nalazi zastakljeni deo koji je greje, a iznad je otvorena terasa.
Ploča je debljine 20 cm, fert.
Na objektu će verovatno biti 15 cm spoljne izolacije. Na gornjem spratu je predviđeno da pod bude ukupno 12 cm pa imam dilemu kako dodatno izolovati balkonski deo. Za tu debljinu poda mogu staviti samo 5 cm izolacije. Da li da stavljam deblju izolaciju i koliku, pa da mi nivo poda balkona bude viši u odnosu na unutrašnjost ili dodatna izolacija sa donje strane u grejanom delu gde imam dovoljno prostora.
Na slici sam označio crvenom bojom taj interesantni deo. Objekat bi trebalo da izgleda kao na slici, ali još nije u završnoj fazi.

  • slikaz1_0.jpg
izolater
izolater's picture
Offline
Registrovan dana: 13/02/2010
Poruke:

uradis bitumsnku traku sa uloskom al folije koja sluzi kao parna brana i ne dozvoljava toploti da odlazi prema gore,stavis 5cm stirodur uradis kosuljicu i pre plocica uradis neku hidroizolaciju na cementnoj bazi preko kojih mozes lepiti plocice na lepak odmah,tipa ceresit cl51,sikalastic 150,Unolastic itd

drda
drda's picture
Offline
Registrovan dana: 02/07/2011
Poruke:

@ izolater
Prevideo si to da bi ceo horizontalni serklaž ostao kao veliki toplotni most i anulirao svu termoizolaciju ploče, zar ne?
Zato mislim da je u njegovom slučaju potrebno da termoizolaciju tog dela ploče radi sa donje strane i plafon spusti koliko takvo rešenje bude zahtevalo.

samo veselo!

datas
datas's picture
Offline
Registrovan dana: 08/05/2010
Poruke:

Vertikalni deo serklaža, kao i fasada može da se izoluje sa 15 cm, na donji deo serklaža ide kutija za roletne sa njenom izolacijom i preko kutije bi se produžilo tih 15 cm
Ako bih na gornju ploču stavio npr. 15 cm izolacije, nivo ploče balkona bi bio za nekih 10 cm viši od nivoa poda unutrašnjosti. Da li je to problem.

  • balkon.jpg
drda
drda's picture
Offline
Registrovan dana: 02/07/2011
Poruke:

Sigurno nije solidno rešenje da ti pod terase bude za 10cm višlji od poda unutrašnjih prostorija, naročito kod ovako bogatog arhitektonskog rešenja. Možda bi bilo dobro da spolja staviš izolaciju u onoj debljini koja će dozvoliti da se nivoi podova slože kako treba, a sa unutrašnje strane još 10cm i svi zadovoljni.

samo veselo!

datas
datas's picture
Offline
Registrovan dana: 08/05/2010
Poruke:

Znači rešenje iznad ploče kao što je Izolater objasnio, a ispod ploče 10 cm. Da li 10 cm ili više, pošto imam prostora, visina plafona je 265 cm od nivoa poda u završenom stanju (izolacija, parket ili pločice).
Da li ovde ima problema koji se javljaju u slučajevima kada se radi unutrašnja izolacija da plafon koji je iznad nje ostaje hladan.

  • balkon.jpg