Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Obiti coklu ili ne?

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
jsrmaksa
jsrmaksa's picture
Offline
Registrovan dana: 18/03/2011
Poruke:

Pozdrav drugari:
Uradio sam hidroizolaciju kuće koja je stara 50tak god, i trebalo bi da radim fasadu. Zanima me da li treba da obijem coklu (da cokla dođe u ravni sa zidom ) ili ne? Cokla je izbačena nekih 5cm u odnosu na zid. Pošto kondur viri nekih 8 cm, da li vredi obijati coklu ili samo da stavim na coklu stirodur a na zid deblji stiropor?
Hvala!

kojot
kojot's picture
Offline
Registrovan dana: 01/02/2010
Poruke:

Kako si uradio hidroizolaciju? Po meni bolji je drugi predlog-postaviti gore deblji stiropor, neke preporuke su min 8cm, a dole stirodur, ne vredi sad štemati soklu.Neko voli da je sokla i fasada u istoj ravni, dok drugi međ njima i moja malenkost, voli kad je fasada "starija"u odnosu na soklu par centimetra.
Pozdrav

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Sta god da odlucis da radis ne zaboravi da je potrebno neko vreme da se objekat prosusi i da niukom slucaju ne smes da premostis hidroizolacinni sloj .
Preporuka je da polse prosecanja objekta deo fasade ispod reza zatvaras samo parodifuznim materijalima kao sto su sanacioni malteri .
E sad izbrao si vrlo los metod za sanaciju vlage ali je to vec neka druga tema ...

jsrmaksa
jsrmaksa's picture
Offline
Registrovan dana: 18/03/2011
Poruke:

Hvala ljudi na odgovorima!

Ovako, hidroizolaciju sam uradio sredinom maja i to mašinskim sečenjem zida i stavljanjem kondura 4mm! Tada sam obio sve što je zahvatila vlaga i ostavio da se suši. Što se tiče izolacije, uradio bih tako da prvo izravnam coklu sa zidom, (isečem kamenom za sečenje betona) .Kondur nikako ne bih sekao , neka viri tih 6-7 cm u odnosu na zid. Kad izravnam i omalterišem obijeni deo, do cokle bih išao stiroporom 5cm /20g ,a coklu bih uradio stirodurom 3 cm, tako da bih dobio da je zid "stariji " od cokle.

Da li je dobro tako da se uradi ili ne?

Pozdrav, drugari!