Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Tišljeraj, izolacija i ostalo - pomoć i saveti

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
zmajurina
zmajurina's picture
Offline
Registrovan dana: 24/03/2010
Poruke:

Pozdrav svima,

supruga i ja planiramo da odradimo sve i svašta na kući, dosta toga će biti izvedeno u SSM varijanti.

Prvo moramo da promenimo kompletan tišljeraj jer ne dihtuje ama ič, stavljao ja gume, lepio, molio, kumio - ma jok, rasušilo se sve. E sada, razmatranja su u smislu PVC (najmanje smo voljni za ovu soluciju iz mnogobrojnih razloga), Al sa termoprekidom ili drvo. Razlika u ceni je prisutna, ali i dalje nisam našao odgovarajućeg proizvođača drvenih prozora i vrata koji su dovoljno dobri i kvalitetni da potraju duže nego postojeći. Ako neko poznaje proizvođača koji je kvalitetan - nak javi. Svakako nam ne gine kredit tako da ...

Drugo što nakon toga ide to je oblaganje krovne ploče sa tavanske strane izolacijom. Kako je u planu eventualno "dizanje" potkrovlja kasnije ako se stvore uslovi za to, mislio sam da se postavi najlon, stirodur preko i opet najlon.

Treće u planu je izolacija i fasada. Idemo na varijantu sirodura 50-ak cm od nivoa zemlje zbog udaraca i tome slično, obloženog kamenom, a gore stiropor. E tu je pravo pitanje: stavljati 8cm ili 10cm, ići na 25kg/m3 ili može i manje jer je kod njih i manja lambda, ovde mi već trebaju stručnjaci.

I četvrto, moram da uradim ponovo trotoare oko kuće (staze), nakon ove zime sve se poodvajalo od kuće i tu će definitvno vodurina da ulazi ka temelju. Planirao sam da polupam sve, zatim zabušim rupe u temelju bušilicom Fi10mm pod uglom od 45 stepeni naniže i ubacim gvožđe u svaku i zatim ga savijem na horizontalu, a kasnije povežem sa armaturnom mrežom. Da li raditi još neku vrstu hidroizolacije ili je ovo dovoljno? Da li treba da ispod betona stavim nešto osim peska?

Dovoljno pitanja za početak, ako neko ima savet, sugestiju a najviše pomoći mi treba oko proizvođača stolarije - izvolite.

Hvala.

Laughing out loud