Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Greda od gipsa

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
BojanNS
BojanNS's picture
Offline
Registrovan dana: 25/04/2019
Poruke:

Pozdrav svima,

Renoviram stan vec dobrih godinu dana ali dosta stvari sam radio sam Smile gletovanje celog stana i jos kojesta. Dosla je na red gipsana greda u kuhinji kojom hocu da zatvorim ventilacionu cev od aspiratora. Trudio sam se da iscitam sve povezane teme. Ispod je sema kako sam mislio ovo da uradim. Pretpostavljam da nisu nuzna ova dva spojena ud profila ali racunam nece da skodi i bice cvrsce.

Trenutno mi nije jasno tj. dvoumim se oko resenja je kako da odradim spoj gipsane ploce i zida ili gipsane ploce i plafona.

1. Neki kazu bandaz traka "staklena" ili papirna? Ovu papirnu nesto cak nisam mogao da nadjem po radnjama.
2. Neko je predlozio akrilno sredstvo za zaptivanje kao sikacryl, ovo je i meni palo na pamet ali ne znam koliko je dobro resenje.

U sustini mislim da je plafon dosta kriv na 2m duzine te grede i da cu imati razmak izmedju plafona i gipsane ploce. Ili mozda da ne secem plocu koja ide do plafona jednakih dimenzija nego da prilagodim krivini plafona. Nisam siguran koji je najbolji pristup u ovom slucaju ako imate predloge. Lakse mi je da radim sa parcetom ploce koja je pravougaonik da bih lepo dobio vodoravnu gredu i sve kako treba, ali onda cu imati taj razmak uz plafon plus.

Hvala,

  • skica.jpg