Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Busenje keramicke cevi za kanalizaciju

8 poruka / 0 new
Poslednja poruka
shominis
shominis's picture
Offline
Registrovan dana: 03/11/2014
Poruke:

Trebao bih da na keramicku vertikalu za kanalizaciju probusim rupi za f110. Moje pitanje bi bilo koji alat da koristom kako ne bi doslo do pucanja cevi?

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Веома рискантан посао, а сем тога сумњам да је то керамичка цев, ако је већ толико стара инсталација, пре ће бити да је то етернит цев, а то боље не дирати јер ће се распасти и онда ће бити велики проблем.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

shominis
shominis's picture
Offline
Registrovan dana: 03/11/2014
Poruke:

Cev je bila keramicka f140 i uspesno je probusena krunom za keramiku a kasnije doradjen otvor brusilicom do f110. Samo sto je malo duze trajalo jer je moralo da se radi pazljivo. Brze bi islo da sam jednostavno iseko keramicku cev i ubacio plastiku ali gotovo sad.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Bušiti keramičku vertikalu da bi napravili spoj je najblaže rečeno arhikarabudzevina .Ali kod nas sve može i svi znaju da može ...

shominis
shominis's picture
Offline
Registrovan dana: 03/11/2014
Poruke:

Izvini "majstore"!

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Ne treba meni izvinjenje i ne radi se o tome dal to treba "majstor " da izbuši . Radi se o nečemu drugom , takva vrsta spoja je nesigurna a i problematična , a ja sam siguran da ste Vi unutar vertikale ušli sa cevkom 110 i time napravili mesto za zagušenje . Ima načina i fitinga kako se to lepo i po propisima struke uradi i ne bude nikakvih problema . Trebali ste da koristite dva prelaza "keramika /pvc " a izmedju da umetnete odgovarajuću " K-račvu " . Ali kao što rekoh kod nas sve može i to svako zna .
Dao Bog samo da to nije vertikala neke stambene zgrade i da neće biti zatvorena ili u podu .

shominis
shominis's picture
Offline
Registrovan dana: 03/11/2014
Poruke:

Vidi ovako moram ovo da napisem znaci prosto je jace od mene.

Kao prvo moj deda je jos davne 1990 u toj istoj cevi izbusio dve rupe, jednu za lavabo a jednu za sudoperu. Jer je to jedina vertikala u zgradi a inace zgrada ,mi je iz 1924 godine sa plafonima od 3,2 metra ali da se vratimo na pricu vezanu za cev.

Znaci jos 1990 covek izbusio dve rupe gde si u to vreme imao samo jednu busilicu, i onda mi sad dodje neki "majstor" da mi pusta neku pricu kako je to "riskantno" i "veoma rizican posao" samo da bi se debelo naplatilo. E onda ja lepo najurim bagru iz stana i lepo uzmem i izbusim rupu i ako nikada do sada nikakve veze sa tim cudima nisam imao ali prosto ne zelim da me niko pravim ludim i glupim da ne mogu jednu cev da izbusim i na nju da stavim silikon i gumu i da onda ubacim ovu drugu pvc koja je naravno secena i ubacena pod uglom i naravno da nije gurnuta do kraja da se ne bi zaglavila kanalizacija.

Tako da pre nego sto krenete sa nagadjanjima trebate da znate kako je uradjeno.

A i veoma prsto pitanje sam postavio "koji alat da koristom kako ne bi doslo do pucanja cevi?

Znaci mene je interesovao alat jer reko ajde mozda je neko sekao pa zna a ja dobijem odgovore kako je to "riskantno" kako je to "arhikarabudzevina"

Znate sta ja sam jedne takve "majstore" vec isterao iz kuce a vi ako hocete budite normalni pa ako znate napisite ono sto vas je neko pitao jer toliko pametne i dobre ljude niko ne voli a i nema ih puno, pogotovo ne ovde u Srbiji a vi "majstori" sa vasim dugogodisnjim "iskustvom" ste prica za sebe. Jer od tolikog posla ja jedan laik sam uspeo da toliko riskantan posao resim sam bez icije pomoci onda mogu da zamislim sta sve ljudima pricate da je tesko i kako treba da se radi samo pare da bi se uzele.

bester
bester's picture
Offline
Registrovan dana: 04/11/2014
Poruke:

Naravno da moze da se uradi tako kako ste uradili, a majstori su vam lepo rekli, rizican je posao jer vrlo lako moze cev da pukne prilikom busenja, a i dihtovanje silikonom i sirovom gumom je upitno na duze staze. Moze da se desi da dihtuje 20 godina, a moze i da procuri posle mesec dana, pa morate da razumete majstore koji nece sebi da prave problem u buducnosti zbog sitne pare, jer to ne moze nista posebno da se naplati, a ako procuri vi cete opet zvati njega da popravi o svom trosku, jer ste jelte vec platili za tu uslugu i jos ce da ga pljujete okolo kako nista ne zna jer mu curi spoj. Ja licno ne bih prihvatio takav posao iz vec navedenih razloga.