Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Krpljenje odvodne olovne cevi

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Orvelvovac
Orvelvovac's picture
Offline
Registrovan dana: 26/11/2018
Poruke:

Dragi ljudi,

Pušta mi odvodna olovna cev u kupatilu na spratu kuće. Jasno mi je da je jedino pravo rešenje zamena olovnih sa plastičnim cevima, ali kako mi trenutno finansijska situacija to ne dopušta (a u pitanju je vikendica, pa imam više manevara za improvizacije Laughing out loud) probao bih da to nekako zakrpim. A uz to znam da su olovne cevi koje se ulivaju u ovu glavnu cev (koja ide ispod wc školjke) u dobrom stanju, tako da je problem samo nekih 30 centimetara te stare olovne cevi koja posle ulazi u plasticnu cev koja se spušta do kupatila na donjem spratu. Skinuo sam wc šolju i doveo vodoinstalatera i on mi je rekao da probam da taj deo cevi premažem sa nekim silikonom, pa ako drži, da ćemo onda staviti nazad wc šolju, pa neka traje godinu, dve – odlično! On kaže da ako krene da busi da će to biti kraj te cevi i da je najbolje da premažem ceo taj donji deo cevi (20 – 30 cm) kroz tu rupu gde je stajala wc solja, pa ćemo testirati.

Ako to ne pomogne, onda bi on promenio sve odvodne olovne cevi na spratu (al pitaj boga kad bih ti mogao da priustm..)

E sad, koliko sam uspeo da se informisem po drugim forumima, za ovaj moj slucaj epoksi smola nije rešenje, a ja imam više stvari koje bih mogao da iskoristim, popust Sikaflexa 11fc, onog najkvalitetnijeg Bisonovog polymaxa (high tack express) i celo pakovanje ceresitove hidroizolacije CP 30. I mogao bih da iskombinujem nešto od svega toga kada bih znao šta ima smisla.

Siguran sam da je bar nešto od ovoga nasmejalo iskusne majstore, ali ako iko može da pomogne (cime da premazem i da li to generalno ima ikakvog smisla Smile, beskrajno bih vam bio zahvalan!

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Ne gubite vreme ...

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

На то олово, ако није труло, једино има слисла премаз битуменом, па да држи колико издржаи, а што рече предходник највероватније је у питању губљење времена.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..