Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Pukao ventil...

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Milan142
Milan142's picture
Offline
Registrovan dana: 05/10/2012
Poruke:

Dok je bila pustena vruca voda, ventil je iz cista mira pukao. Zatvorio sam ventil koji dovodi vodu iz bojlera i imao sta da vidim(prilozeno u slikama dole). Krenuo sam da odvrnem deo ventila koji je preostao iz cevi koja ide do cesme i on je pukao i ostao u njoj. Kako sad da izvadim ove delove ventila koji su ostali u cevima(bonsek, neko sredstvo za odvijanje?) i jel normalno da oni ovako puknu?

  • img_6691.jpg
  • img_6692.jpg
  • img_6693.jpg
  • img_6694.jpg
  • img_6695.jpg
  • img_6696.jpg
  • img_6697.jpg
rotoks
rotoks's picture
Offline
Registrovan dana: 29/05/2010
Poruke:

sa obirom na kvalitet PRC ventila, ovo je sasvim uobičajena pojava. mislim da ni proizvođači ne znaju od kakvog su "materijala" napravljeni.
parče bonseka i rez po dužini će biti dovoljni.

Golub
Golub's picture
Offline
Registrovan dana: 02/08/2009
Poruke:

Ja bih pre bonseka pokusao da odsrafim taj deo unutra, sekacem ili nekim srafcigerom pa kuckaj po tom delu koji je zalomljen. Bojim se da ces bonsekom ostetiti navoj....

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Nikakvo kuckanje tu ne pomaže, jedino kako reče rotoks, uski list testere za metal i polako pažljivo.Tu tehnologiju sam već više puta objašnjavao na forumu i to na osnovu ličnog iskustva i to uspešnih intervencija.Inače to što se desilo je normalna pojava kod djubreta od ventila i tih produžeztaka za spajanje bojlera.Jednostavno to je neka vrsta špijaltera i to se deševa.Nije ovo prvi slučaj.Treba obratiti pšažnju prilikom kupovine da ventil ima težinu, jer nije uvek lako prepoznati od kog je materijala napravljen, pogotovu ljudima koji se time ne bave.Mesingani ventili su osetno teži od ovih nikakvih.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

paunplanet
paunplanet's picture
Offline
Registrovan dana: 27/01/2011
Poruke:

Za odvijanje zalomljenog cetvoroperi alat pod konusom. Malo se nakuca i odvija . Malo vd