Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Grede izmedju spratova zgrade

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Trofrtaljac
Trofrtaljac's picture
Offline
Registrovan dana: 28/08/2013
Poruke:

Pozdrav forumasi
Otvaram novu temu u nadi da cu naici na pomoc oko svoje nedoumice. Moja dilema je sledeca, zelim da kupim stan u centru mog grada, detalje necu iznositi gde i kako, vec cu izneti ono sto sam video. Radi se o zgradi dosta starije gradnje, negde oko 60 tak godina je sama zgrada. Muci me pitanje oko konstrukcije izmedju spratova. Gazda stana kaze da je to betonska ploca ali gazda kao gazda prica ono sto je njemu u prilog a ni sam nije bio prisutan prilikom izgradnje zgrade tako da nije za verovati. e sad, kad smo sisli dole u podrumu na plafonu podruma sam video grede. To su grede koje su obradjene i lice na uspravno postavljene daske, sirine su negde oko 6-7 cm, visine nekih 20-tak cm i postavljene su na razmaku od 25-30 cm i idu iz jednog do drugog kraja plafona. Ovo su odokativne procene nisam merio. Sa obzirom da je podrum u pitanju, struje nije bilo, one su mi licile kao da su od drveta, ali nisam siguran jesu li sigurno drvene. Moje pitanje je o kakvoj se konstrukciji radi, dali je ona pouzdana po pitanju stabilnosti, imaju li ovakve zgrade stubove i nosace, dali su ove grede ispod ploce ili su glavni oslonac, dali joj smetaju godine, bilo kakve detalje su mi od koristi pri donosenju odluke dali uci u kupovinu stana ili ne. Zgrada je relativno ocuvana nigde nije napukla. U stanu su postavljena dva regala, kreveti, TA pec, uglavnom klasicni namestaj koji je zaista tezak... Zaista se bojim oko toga, stan je u pitanju nije kucica za pse. Ja vas najiskrenije molim ukoliko znate bilo sta o ovom nacinu gradnje da mi napisete.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Verovatno se radi o sitnorebrastoj medjusptatnoj konstrukciji od betona .
O ostalim detaljima u vezi kupovine stana pogledajte link u mom potpisu , tamo je obradjena tema u vezi kupovine stana

Milenko_M
Milenko_M's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2013
Poruke:

Постоје и бетонске греде а и дрвене.Ја сам живео у згради која је зидана после 1950 године и зидана је са бетонским гредама које су постављене усправно у размаку од 20 - 30 см .Испод је прављен плафон од трске и остало а горе бродски под .А ако се не варам све то је испуњено било шутом или земљом.Са плафоном није било проблема а са подом неко је стављао касније и цементну кошуљицу исто без проблема.А знам за станове који су рађени са дрвеним гредама и то исто функционише без проблема .Видео сам у Београду , реновирају се неки пословни простори и таван висок садрвеним гредама .Било које греде се стављају на носеће зидове или друге бетонске армиране греде.

Гејање на пелет , котао Мајевица , горионик Фероли СУН 7.

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Nisu postavljane betonske grede već se radi o livenoj monolitnoj ploči sa sitno rebrastom strukturom . Ili se radi o montaznim medjuspratnim kostrukcijama u sistemu koruba gde su spojnice zalivene sitnozrnim betonom i moguće je da se radi o polumontažnoj ploči avramenko tipa

  • sitnorebrasta.png
  • korube.png
  • avramenko.png
Trofrtaljac
Trofrtaljac's picture
Offline
Registrovan dana: 28/08/2013
Poruke:

Hvala Vam na odgovorima Smile