Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Uzrok vlage - kondenzacija, kapilarno dizanje vode, ili nesto trece? (fotografije)

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Drearear
Drearear's picture
Offline
Registrovan dana: 07/06/2019
Poruke:

Postovani, napravio sam nalog jer mi je potreban savet. Nemam pojma nista o ovim stvarima i potrebni su mi saveti za dalje korakre.

Elem, zimus sam imao problema sa vlagom i budji. Tada je gotovo zasigurno mislim bila u pitanju kondenzacija jer retko provetravao i svesno stavljao cesto mokre peskire na radijator jer sam bas mislio da imam suprotan problem, da nema dovoljno vlage u prostoriji. Imam pvc prozore, horizontalnu hidroizolaciju, i na prolece je oko temelja stavljana izolacija, pri dnu zida. Ne znam kako se to zove. Cale kaze da nema problema ni sa prokisnjavanjem, olukom, niti ista slicno.

Tretirao sam tada nekim sredstvom zahvacene coskove, prekrecio, malo pripazio ubuduce, provetravao cesce, ali se opet pojavila vlaga. Doduse, nije toliko strasno izgledalo.

Na kraju sam pre dva meseca okrecio celu sobu, mislim da je majstor ovaj put koristio drugaciju vrstu boje jer me nakon toga ubijala alergija par dana, objasnio sam mu kakav problem sam imao i rekao je da ce uraditi sta moze da sa njegove strane da se problem ne vrati (poludisperzija, vodoperive ili vodoneperive boje, ne secam se sta je rekao).

I sad nedavno, pre par dana, primetio sam ove mrlje na zidovima. Kao sto znate, bio je dosta kisan perion. U poslednjih dve nedelje nisam toliko provetravao sobu kao inace od kad sam krecio jer mi zbog posla smeta buka, pa sam drzao zatvorene prozore, al povremeno sam i onda vetrio. Radim od kuce pa mora tako, nazalost tako ce morati i u buduce. Takodje sam grejao malo tih dana. Zaboravio sam bio kupiti absorber vlage, jer sam citao o tome, i eto sad mozda platio cenu zbog toga. uzeo sam neki omanji pre neki dan, kao da se malo smanjilo, ali ne pomaze. Mislim znam da je steta ucinjena vec.

Ono sto mi nije jasno je, zasto vlaga tek krece nakon jedno dvadeset centimetara, da li se na osnovu toga moze zaljuciti uzrok? Proslog puta, vlaga i budj su bili po coskovima. Zapravo, kad se setim, godinama je taj zid bio prljaviji, malo zelenkast i beljast, nisam imao pojma sta je dugo. Sad u magnovenju vidim problem bila vlaga. Elem, zid je dostao debeo i gleda na dvoriste.

Svaki savet je dobrodosao. Voleo bih da se resim ovog problema i saznam uzrok, ako je moguce i saniram sto pre, pre sledeceg krecenja, kako se ne bi ponovio problem.

  • 2019-06-07_22.17.59.jpg
  • 2019-06-07_22.18.14.jpg