Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Konkurs za zvanične suvenire Srbije

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Slobodan
Slobodan's picture
Offline
Registrovan dana: 16/04/2007
Poruke:

Konkurs za zvanične suvenire Srbije

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) organizuje izložbu „Srbija@Expo2010“ u galeriji „O3ONE“ od 20. do 29. jula, nakon čega će biti objavljen Konkurs za zvanične EXPO suvenire Srbije. Predlozi građana i preduzeća će se koristiti kao propratni program na svetskoj izložbi u Šangaju. EXPO 2010. u Šangaju, od maja do oktobra 2010. godine, najveća je izložba tog tipa, a nastup Srbije prilika je za promociju imidža zemlje.

Ovo je danas objavljeno u novinama 24 sata. Dakle, proizvodjaci suvenira, spremite se.

Suveniri_Srbije
Suveniri_Srbije's picture
Offline
Registrovan dana: 18/08/2008
Poruke:

U okviru izložbe "SERBIA@EXPO2010", koja je organizovana povodom učešća Srbije na Svetskoj izložbi u Šangaju 2010. godine, u utorak, 21. jula sa početkom u 13.00 časova, u O3ONE-u će biti održana tribina na temu suvenirske ponude Srbije.

Ciljevi tribine su predstavljanje Konkursa za zvanični srpski suvenir na Svetskoj izložbi EXPO 2010 i pružanje smernica u definisanju predloga, neposredna komunikacija proizvođača, dizajnera, organizatora konkursa i međusobna razmena iskustava.

Organizatori veruju da je Konkurs prvi korak ka definisanju novog i osavremenjenog srpskog suvenira i dobra prilika za mlade i kreativne ljude da pruže svoj doprinos ovom sektoru.

Učesnici tribine su Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA, organizatori Konkursa za izbor zvaničnog suvenira Srbije za EXPO 2010, portal Suveniri Srbije, koji će predstaviti trenutno stanje u suvenirskoj ponudi suvenira, probleme i mogućnosti, Turistička organizacija Srbije i Turistička organizacija Beograda, koji će prisutnima preneti iskustva iz zemlje i sveta i O3ONE i Marko Stanojević, industrijski dizajner i predstavnik kreativnog dela Srbije.

Učestvujte! Upoznajte nas sa Vašim iskustvom!

[marq=right]Utorak, 21. jul 2009
Početak u 13.00 časova
Galerija O3ONE
Andrićev venac 12, Beograd[/marq]

Posebno bismo napomenuli da nije u pitanju konkurs za zvanicni suvenir Srbije, vec za suvenir koji ce predstavljati Srbiju na Svetskoj izlozbi u Sangaju 2010. godine. Nadamo se da ce vremenom izabrani suveniri i biti prepoznati kao zvanicni suveniri Srbije.

Suveniri_Srbije
Suveniri_Srbije's picture
Offline
Registrovan dana: 18/08/2008
Poruke:

IZVESTAJ SA TRIBINE SUVENIR EXPO 2010

BEOGRAD - Zvanični suvenir Srbije na Svetskoj izložbi EXPO 2010 u Šangaju biće izabran na konkursu Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) od 1. avgusta do 15. septembra, saopšteno je juče na tribini posvećenoj suvenirskoj ponudi Srbije, koja je održana u galeriji O3ONE u Beogradu.

Na tom konkursu građani i preduzeća moći će da se prijave i ponude svoje predloge, koji će biti korišćeni kao propratni program nastupa Srbije na Svetskoj izložbi u Kini.

Srbija će prvi put na Svetskoj izložbi nastupiti samostalno što je, ocenili su organizatori tribine, idealna šansa da se predstavi na najbolji način. U ovom trenutku Srbija ima ograničen izbor adekvatnih suvenira koje može da ponudi posetiocima svog paviljona, rekla je predstavnica SIEPA Milica Zatezalo i objasnila da upravo zbog toga postoji potreba za kreiranjem novih i redizajniranjem postojećih suvenira koji će dobiti zvaničan status na toj manifestaciji. Zatezalo je naglasila da je nastup Srbije u Šangaju izuzetna prilika za građenje međunarodnog imidža i promociju privrednih potencijala naše zemlje.

Predstavnica internet portala www.SuveniriSrbije.com, Ana Jovanović, ukazala je na posebno naglašenu potrebu za savremeno dizajniranim suvenirima koji su posvećeni određenom gradu, manifestaciji ili građevini i dodala da je neophodno da se serijski proizvode kako bi bili što dostupniji.

Razvoj i promocija suvenira kao turističkog proizvoda u Srbiji ima veoma značajnu ulogu jer je zapravo suvenir i u psihološkom i u ekonomskom smislu povezan sa turizmom, rekla je savetnica Turističke organizacije Srbije Gordana Cvetković. Suvenir bi trebao da prestavlja zemlju, naciju, kulturu i tradiciju, istakla je ona. (Tanjug)

Informacije u vezi konkursa koji ce biti raspisan 1. avgusta 2009. godine i objavljen na sajtu Agencije za razvoj i promociju izvoza SIEPA:

SIEPA
Gđa Milica Zatezalo
Gdin Goran Radosavljević
Tel: 011 3398 772
www.siepa.gov.rs

Na sajtu Suvenira Srbije ce biti objavljene sve nove informacije u vezi konkursa.

Video: http://www.danas.rs/vesti/iz_sata_u_sat/konkurs_za_novi_srpski_suvenir_v...

emcanke
emcanke's picture
Offline
Registrovan dana: 02/11/2008
Poruke:

I zavrsili se taj konkurs... ko osvoji prvu nagradu "zvanicni suvenir Srbije" ?

Suveniri_Srbije
Suveniri_Srbije's picture
Offline
Registrovan dana: 18/08/2008
Poruke:

SIEPA je na sajtu http://www.serbiaexpo.rs/indexSrp.php objavila listu nagradjenih suvenira, uz pratece fotografije i opis.