Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Ekscentrična glava aku-bušilice, Fisher 18V

2 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Čarli
Čarli's picture
Offline
Registrovan dana: 23/11/2016
Poruke:

Pozdrav svima!
Imam neku kinesku aku-bušilicu FISHER 18V, koja je od starta radila ekscentrično za oko 1mm ("bacala"). Futer i osovina idu napred-nazad 2mm.
To bacanje i hod mi za grube poslove, tarabe ili tamo gde imam pilot-rupu, ne smeta, baterije još drže, ali sada imam potrebu za dopunskom šrafilicom na terenu, za uvrtanje samorezaca 4mm u metalne ploče (elektroormani). Jedva započne rupu, a onda je buši bočnom ivicom burgije na šrafu umesto vrhom - kao levak - i to traje...
U servisu su mi rekli da bi to mogla da bude kriva osovina i da su ti delovi isti na mnogim kineskim modelima, ali ovako, na izgled, ne mogu da procenim na kojim (reduktor i futer su dosta kraći od većine drugih, vidi sliku).
Da li neko ima rešenje za ovo ili prepoznaje alternativni model (klon) iz neke druge ponude! Osovinu nisam rasklapao, ne znam ni kako..Da li je možda nešto labavo?
Ovo je kratkotrajna potreba pa mi se kupovina nove aku ne isplati, stajala bi neiskorišćena...bolje nešto u ssm režiji, bar ću naučiti. Saveti su dobrodošli.

  • fisher_18v.jpg
Dusan123
Dusan123's picture
Offline
Registrovan dana: 28/02/2009
Poruke:

Neisplati se to.Ako bas hoces tako nesto da radis moras da rasturis busilicu pa da trazis reduktor sa osovinom komlet koji bi ti odgovarao.Ovako samo da kupis istu ako nadjes.