Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

povezivanje motora ventilatora klima uredjaja

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
djollonny
djollonny's picture
Offline
Registrovan dana: 13/06/2018
Poruke:

Pozdrav svima! Potrebna mi je pomoc: Kako povezati motor iz klima uredjaja koji u sebi ima tahogenerator, odnosno upravljacka ploca ga pogoni preko trijka i pwm modulatora? Elem, ovo pitam zato sto mi je otkazala fabricka elektronika pa sam uzeo univerzalnu koja ima relejnu kontrolu direktno na 220v. Ovaj motor koji je kod mene ima 3+3 zice, crnu, belu i crvenu (izmedju bele i crvene ide kondenzator od 1,5uF, crna i bela su napajanje) i braon, zutu i sivu (izvodi hall-ovog senzora koji igra ulogu taho-generatora!) Nasao sam u nekoj staroj temi mislim ovde na forumu da lik pita kako da poveze motor koji ima tri izvoda za tri brzine (meni bi takav motor odgovarao ali nema da se kupi) Kada ga povezem prema semi -- crna faza, bela nula, crvena-kondenzator-bela, motor radi ali se greje i za nekih sat dva odreaguje termicka zastita. Znam da ima da se kupi i elektronika za ovaj moj motor ali u bgu nema, a i vec sam kupio ovu i alergican sam na kupovinu na nevidjeno (lose iskustvo). Hvala unapred. Miroslav.
p.s. Slike su sa neta od turskog proizvodjaca. Kod mene galanz kinez... Potpuno ista stvar.

  • 20171214170601_76346.jpg
  • 20171214170716_59943.jpg
djollonny
djollonny's picture
Offline
Registrovan dana: 13/06/2018
Poruke:

Da odgovorim samom sebi.
Problem je resen tako sto je montirana elektronika sa podrskom za motore sa taho-generatorom. Hvala svima na podrsci....

Vukoje.B
Vukoje.B's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 13/11/2009
Poruke:

Bilo bi korisno videti kako ta elektronika izgleda, eventualno uz kraći opis ugradnje.
Ako nekada zatreba nekom sapatniku jer očigledno ljudi nemaju iskustva sa ovim...

Ništa ne ostavljam nezavrš

branimir
branimir's picture
Offline
Registrovan dana: 13/08/2009
Poruke:

На овом форуму,као и неком другом, понекад се не може дати адекватан одговор јер су одговори базирани на недчијем знању и искуству са одређеним проблемом, или се пак нема искуства са тим.Према томе стекао си искуство које ће некад дати одговор неком са сличним проблемом.За неке ствари морамо сами уз труд доћи до решења.

Знам да незнам, а све што знам научио сам од неког.