Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Automat za zatvaranje vrata

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Bolens
Bolens's picture
Offline
Registrovan dana: 09/09/2010
Poruke:

Ne znam da li je ovo bila nekad tema, ali ja ne mogu pretragom da je nađem.

Problem je: Ulazna vrata zgrade jako treskaju pri zatvaranju!

U ovim vrućim danima je to posebno izraženo i najviše trpimo mi u prizemlju.

Da li neko može da da preporuku šta ugraditi, koji model? Ovaj postojeći je IPM Diplomat i već i ne može da se nešto šteluje, bar ja ne uspevam. Znam da je hidraulika u pitanju i da ima dva šrafa za podešavanje ali čini mi se da to ne dejstvuje.

Šta nabaviti, šta je praksa sada kod novim stanova? Vrata su inače od rama od metala zastakljena od vrha skoro do poda skoro. Ne mogu da im odredim težinu.

nakamura
nakamura's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2009
Poruke:

Bolens wrote:
Problem je: Ulazna vrata zgrade jako treskaju pri zatvaranju!

Покушај да горњу полугу која належе на рам помериш удесно или улево (што зависи на коју страну се врата отварају). За то ће бити потребно само избушити две нове рупе на одговарајућем месту. Аутомат очито добро ради чим затвара и не треба га мењати.

preza-trajce
preza-trajce's picture
Offline
Registrovan dana: 24/03/2011
Poruke:

jesenas sam imao isti problem. Da bi se moglo nesto vise reci na ovu temu treba vise podataka o vratima i automatu, t.j. da li je automat montiran na vratima ili na ramu, da li je sa spoljne ili unutrasnje strane, da li se vrata, kada se izlazi, vuku ili guraju? Ako je automat do sada radio kako treba moguce je da ga treba samo nastelovati ako nema lufta u zglobu gornje poluge i u lezistu osevine koja izlazi iz automata a na nju se pricvrscuje gornja poluga. Gornja poluga se podesava ( duzina), tako da nije potrebno busiti nove rupe, ako vrata lupaju treba produziti polugu a ako se ne zatvaraju, treba je skratiti.

preza-trajce
preza-trajce's picture
Offline
Registrovan dana: 24/03/2011
Poruke:

Izvinjavam se, napravio sam gresku u poslednjoj recenici u delu koji govori o duzini poluge. Ispravno je da : ako vrata lupaju treba skratiti polugu a ako se ne zatvaraju treba je produziti.

koldic
koldic's picture
Offline
Registrovan dana: 02/09/2011
Poruke:

Meni je iscurelo ulje iz prve komore pa kad su širom otvorena ulazna vrata brzo povlači i lupa.
Može li se Diplomat automat servisirati gde?
Hvala