Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Pretakanje gasa (Argon)

6 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Ermin77
Ermin77's picture
Offline
Registrovan dana: 17/05/2013
Poruke:

Molio bih nekoga ko ima iskustva sa pretakanjem gasa (Argona) iz velike boce u malu da mi objasni proceduru, pošto imam veliku boci i teška mi je za nošenja po terenima (varioc tig aparatom)
pa bih kupio jednu malu koju bih punio preko te velike. Punio bihi i tu manju u punionici ali nekad nemaju malih pa bi onda dobio opet veliku pošto oni mjenjaju praznu za punu.
E sad me zanima koji redosljed, koje crijevo (pošto je boca 200 bara), koji ventili (ako su i potrebni) i sve što je vezano za tu proceduru.

Unaprijed hvala!

Ermin77
Ermin77's picture
Offline
Registrovan dana: 17/05/2013
Poruke:

Zar nema niko da mu je velika boca teška za nošenja Smile

peca
peca's picture
Offline
Registrovan dana: 17/01/2008
Poruke:

Jesi li probao da boce povežeš crevom i okreneš veću naopako da gas isteče u donju bocu. samo još da nađeš crevo koje može da izdrži pritisak.

Goranns
Goranns's picture
Offline
Registrovan dana: 09/06/2011
Poruke:

odes kod ljudi koji rade creva visokog pritiska i kazes im kakvo i za cega ti treba crevo.procedura za pretakanje je sledeca:
-spojis malu bocu sa velikom
-prvo odvrnes ventil na maloj boci pa onda malo otvoris ventil na velikoj
-prislonis uvo na crevo kod ventila na velikoj i poooolako odvrces ventil,kad cujes da gas ide ostavis tako da se izjednace pritisci u bocama(mala c3 biti vruca do vrha)
-na kraju prvo zavrnes veliku pa malu

tora016
tora016's picture
Offline
Registrovan dana: 25/01/2014
Poruke:

Ne bih se slozio sa ovim predlogom,jer boca u koju se pretace gas a pogotovo Argon mora prvo da se vakuumira jer ako ima imalo drugog gasa u njoj nista od varenja. Probao sam to kao pocetnik i platio skolu.

Maajstor
Maajstor's picture
Offline
Registrovan dana: 19/10/2011
Poruke:

Kako da pretočim co2 iz velike boce od 30 kg u malu od 10 kg , probao sam spojiti obadvije boce sa hidrauličnim gumenim crjevom na kojem piše max pritiska 180 bara koje ima navoje ako se dobro sjećam 22x1.5 bez probjema se može našerafiti na boce i drži dobro, ne pušta ni kad do kraja odvrnem ventile na bocama, moram li kod pretakanja okrenuti veliku bocu naopako ili da je samo položim na zemlju, koliko dugo treba čekati dok se pretoči ? problem je što nemam vagu pa ne mogu izmjeriti koliko se napunila.

90% mi uzela kafana a ostalih 10 trošim ovih dana