Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Automat za gurtnu od roletne

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
tommz99
tommz99's picture
Offline
Registrovan dana: 01/02/2012
Poruke:

Pozdrav svima!
Izvinjavam se ako sam promašio mesto za temu, u tom slučaju molim admina da je prebaci u odgovarajući deo.
Počeh neki dan da sastavljam prozor, odnosno da vraćam krila na prozor koji sam farbao. Razmišljam da li da skinem automat koji gurtnu od roletne uvlači u krilo da se ista ne bi videla. Hoću, neću ajde skidaj, kada sam sve ofarbao daj i nju da ogulim ofarbam i sve kao novo, obzirom da stolarija nije dirana preko 10 godina. E tu nasta sranje u boji. Centralni deo, metalni kotur, se držao ekserčićem u osovini da ne spadne, ekserčić zarđao i kako sam drndao oko njega ekserčić je pukao, metalni kotur je otpao i otvorio se a iznutra izletela čelična traka koja je savijena oko osovine. Ta metalna traka je savijena oko osovine i služi da prilikom podizanja i spuštanja roletne zateže gurtnu koliko treba da ista ne bi visila odnosno da je namotava u unutrašnjost štoka. Prozori su stari fazon od dasaka koje su uklapane na licu mesta, otud i taj prostor u unutrašnjosti štoka u kome stoji taj metalni kotur i gde se namotava gurtna.
Posle mnogo neuspešnih pokušaja odustao sam od sklapanja automata koji se raspao, više puta mi je izletala traka i sekla po prstima tako da više nemam živaca.
U prilogu sam dodao slike kako taj automat izgleda pa me interesuje ima li toga negde da se kupi na teritoriji Beograda ili postoji neko ko može da mi osposobi ovaj rastureni postojeći.
Nije hitno ali me izluđuje već nedelju a nemam rešenja. Hvala PUNO unapred.

SNAGA BEZ KONTROLE JE NIŠTA

  • 01.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 04.jpg