Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

ledomat pomoc

1 poruka / 0 new
Poslednja poruka
miloime
miloime's picture
Offline
Registrovan dana: 10/01/2013
Poruke:

Imam problem sa ledomatom.
Pre izvesnog vremena sam prepravio stari icematic N1 ( na lopatice,8 kockica) sa vazdusnog na vodeno hladjenje, tako sto sam u providno, ojačano protkano crevo ( da se ne previja) unutrasnji fi 20mm, duzine oko 1.6m , ubacio na krajevima bakarne čepove sa po 2 rupe , u jednu rupu ulaz i izlaz vode a u drugu samo provukao bakarnu cev fi 6mm od gasa i normalno sve to zavario da ne pušta vodu.Ledomat radi odlicno sa vrlo malo protoka vode ( regulacija pomocu vodnog ventila).
Sada sam isto to hteo da uradim sa jednim starim ledomatom, na prskalice, 20 kockica, osmica motor 134a.
Stari kondezator na vazdusno hladjenje je duzine oko 2.45m, sada sam ubacio crevo sa cevi unutar ( kao na pretrhodnom ledomatu) duzine oko 2.35m, ali imam problem, nece da mi pravi dobro kocke, slabo ledi, mislim da posle 1-2min, vec trebalo da lepi.
Instrument je prvo pokazivao isparenje na -10, pa sam praznio gas sve dok nisam dosao na -18.Ali se isto desava.Slabo ledi i povratna cev.
Takodje , kada otapa, ulazna cev je mnogo vruca , ali sve ide sporo, treba mu sigurno 2 min da pocne da otapa kocke.
Jeste da je stariji ledomat, sa programatorom ( startuje dodatnih 8min po dobijanju komande od termostata isparivaca).
Hladjenje ne ide kao na prethodnom ledomatu preko vodnog ventila, vec preko emv i prigusnice, ali sam probao sa raznim protokom vode i nema neke velike razlike ( osim kada je baš mali protok vode).
Sad razmišljam da li da mu produžim kondezator za jos 1m, pa da probam da dobijem i na kolicini gasa, zamenim oba filtera ( sušača) ???
Ima li neko iz iskustva savet ?
POZZZ