Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Okvir za veš mašinu

5 poruka / 0 new
Poslednja poruka
Poletarac
Poletarac's picture
Offline
Registrovan dana: 14/07/2011
Poruke:

Dakle, odlučih da napravim u izvedbi SMS majstor okvir za perilicu na kojem će da stoji sušilica pa imam nekoliko pitanja.

Konstrukcija će nositi do 50 kg vibrirajuće mase Laughing out loud, pa me zanima da li je ovo [to sam zamislila dovoljno pouzdano/stabilno.

Konstrukcija će da izgleda kao slovo П dakle daska levo, desno, odozgo. Sa zadnje strane i odozdo eventualno neke prečke koje bi je dodatno učvrstile, a u zavisnosti od položaja delova mašine (kako ne bi smetala odvodima i sl). Spreda slobodan prostor, eventualno prevučena zavesica kako sunce kroz prozore terase ne bi bilo direktno u komandnu tablu. Dimenzije
unutrašnje: 65 x 87.5 x 70 (preporuka proizvođača) kako bi ostalo po 2.5 cm sa svake strane.

Pitanja bi bila:

1. Da li je iverica dobra za ovaj poduhvat i koja 25 mm ili je dovoljno i 18 mm? Ili nešto drugo?
2. Kantovati ABS ili melaminom?
3. Da li će da smeta ako gornja ploča ne bude pričvršćena sa obe strane na stranicu, nego da može da se otkpala ka gore (kao kod onih pultova, pa deo kroz koji se prolazi) pošto ne znam koliko je lako uvlačiti izvlačiti mašinu tako uglavljenu, a nemam baš prostora da povećam razdaljinu između gornje ploče i mašine zbog bojlera.
4. Koji sistem spajanja u tom slučaju koristiti? Moraće da postoje nekakva leđa (da li da budu kao kod radnih stolova samo neka daska-greda ili se to može i nekom šipkom spojiti) itd.
5. Pošto terasa ima blagi pad, to leva strana je niža od desne da li to korigovati nekako kroz samu konstrukciju ili ostaviti pa naštelovati nogice sušilice. Hoće li ovo doprinositi nestabilnosti i kako se uopšte meri za koliko mm jedna strana pada Laughing out loud

Upošteno, zanimaju me izdrživost iverice kao materijala u ovom slučaju i tip spojeva sa konkretnom preporukom okova.

Hvala unapred!

Poletarac
Poletarac's picture
Offline
Registrovan dana: 14/07/2011
Poruke:

*otklapa

Evo i sličica prostora u koji se sve to uglavljuje.

P.S.
Još jedna opcija je metalna konstrukcija tih bočnih strana, nešto kao uglasto O, ali pojma nemam gde se to kupuje i da li bi mogla da nađem baš one dimenzije koje meni trebaju.

  • masina.jpg
rizibizi
rizibizi's picture
Offline
Registrovan dana: 11/04/2011
Poruke:

najsigurnije ti je da to daš nekom majstoru da ti zavari od metalnih profila.ja sam to radio prijatelju ima godinu dana i sve stoji i danas

cool men .
cool men .'s picture
Offline
Registrovan dana: 24/10/2011
Poruke:

@poletarac ,vec je bilo postavljano pitanje susara na perilicu .,Zasto si odustala od tog najjednostavnijeg i bezopasnog resenja ?Ako vec se mora praviti konstrukcija ,onda je sigurnija opcija sa metal konstrukcijom.Pri tome imati na umu da se nekad mora izvuci i jedna i druga masina radi servisa.Zadnje strane nemoj zatvarati zbog povecanja temperature i vlaznosti.Masina za susenje nema nijedna vise od 30 kg.Kod mene je masina na masini vec 15 godina bez ikakvih konstrukcija i problema.Ako mislis da je poklopac perilice slab onda iseci ivericu i 18 mm je dosta, (zastiti bocne strane) prema dimenziji poklopca perilice i zavrsen poso. za zastor napravi plafonsku garnisnu u polukrug da se moze navuci zavesa i kreni jer vidim da se nakupilo vesa ispred masine. Smile

Poletarac
Poletarac's picture
Offline
Registrovan dana: 14/07/2011
Poruke:

To su neke krpetine još od renoviranja, koje će najverovatnije na kraju biti i bačene Laughing out loud
A pošto se stvara ogroman kondenzat, peremo samo najnužnije dok ne dođe sušilica.

Ovo za zastor nije loša ideja jer tako mogu da sakrijem svu belu tehniku pošto je terasa dosta sunčana, ali s druge strane time bi i potpuno bio zagrađen prozor kupatila, tako da isto ne bi dobijalo više nimalo prirodnog svetla. Znam da mnoga kupatila uopšte i nemaju prozore, ali opet volim kad mi sunce uzlazi u stan. Malo sam gledala kako bih mogla da postavim to sve niže (do vrha sušilice), ali mi naspram profila od prozora terase na kojih bi jedino mogla da pričvrstim taj kraj stoji prozor od kupatila. Druga opcija bi bilo ono pričvršćivanje na vakum kao kod tuš zavesa, ali to mi ne izgleda baš stabilno. Eventualno da nečim to još zalepim?

Nismo još kupili mašinu, ali ove što merkamo imaju po 40 kg, pa još 7 kg veša koji primaju nije to baš ni lako.

Evo, sada ću da potražim tu temu, nisam je primetila dok sam pretraživala forum, samo neku u kojoj se pita za preporuku modela.