Iteresuje me kako se pravi pizza peć. Da li se zida od šamotne cigle ili obične ? Čime se posle oziđuje druga ruka, da li običan beton ili šamotnim brašnom+staklena voda ili blatom i cementom tj nepečenom cikglom tkz.? Posle stavljanja kamene vune koja smesa se stavlja kao zavrni sloj ?
https://www.youtube.com/watch?v=eu5CNSBnRbg
Ovde sam video ali mi ove stvari nisu jasne .
djukxxx,
kad napraviš temelje ili AB ploču ili patos, na njega se stavi "Šamotna opeka-ploče "; na njoj se pali vatra.(http://www.pernades.co.rs/samotnimaterijali.html)
Obok ( ne znam kako se kaže na s-h jeziku) trebaš izraditi opaž; za zidanje možeš upotrebiti punu staro opeku ili klinker opeku ili šamotnu opeku. Malter je lahko navadna apnena malta ili namjenska požarno odporna glinena malta.
-http://www.roefix.si/Proizvodi/Sistemi-za-polaganje-keramike-in-naravnega-kamna/Specialni-proizvodi-ploscice-in-naravni-kamen/ROeFIX-961-Ognjeodporna-pecarska-malta
-brzo vezujoča pečarska malta Baco Special
- pečarski šamotni materiali i malte Rath-Avstrija
ne znam šta je možno nabaviti u Srbiji.
Posle , kad je zalito po opeki,prvi put zakuriš vatru , onda treba stavit armaturo in toplinsko izolacijo sa ALU folijom. Prekriješ sa betonom. Završni sloj zavisi od želje tvoga oka!
lp
LP