Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

usisivač

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
mima67
mima67's picture
Offline
Registrovan dana: 12/11/2012
Poruke:

nakon nekih par minuta rada usisivac mi se sam ugasi ,pregreje se ,i nakon par minuta ponovo krene ali opet manje nego prvi put .ocistio sam kesu od smeca oprao filter,ne znam sta mu vise raditi.napominjem da on to ranije nije radio.funkcionisao je normalno.

Vukoje.B
Vukoje.B's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 13/11/2009
Poruke:

Najverovatnije su se istrošile četkice na motoru.

E sad... u zavisnosti od ličnog znanja i veštine, one se mogu lako zameniti, samo treba nabaviti odgovarajuće.
Ako znanja nema - kod majstora.

Uglavnom, nije veliki niti skup problem.

Druga, manje verovatna mogućnost je da je zaribao neki ležaj, ali i za to važi sve prethodno rečeno.

Ništa ne ostavljam nezavrš

preza-trajce
preza-trajce's picture
Offline
Registrovan dana: 24/03/2011
Poruke:

Na osnovu cega je donesen zakljucak da se usisivac "pregreje" ? Ako je usisivac novijeg datuma proizvodnje moguce je da ima ugradjenu bimetalnu zastitu koja iskljucuje motor u slucaju pregrevanja. Ako ima neku elektroniku moguce da neki od elemenata uzrokuje prestanak rada. . Puno razloga ima zbog kojih dolazi do pregrevanja, najcesci je da se namotaji u motoru skrate zbog probijanja izolacije izmedju namotaja, tu jedino premotavanje resava problem. Drugi razlog moze biti smanjem protok vazduha kroz usisivac, razlog za to je zapuseno crevo ,puna kesa, prljavi filteri (ulazni i izlazni), treba prekontrolisati rad usisivaca kada je potpuno slobodan (bez creva, kese i filtera) Neispravni lezajevi mogu smanjiti broj obrtaja motora sto uzrokuje smanjen protok vazduha ali tada je povecan nivo buke. zakljucak je da je potreban pregled osobe sa iskustvom

mima67
mima67's picture
Offline
Registrovan dana: 12/11/2012
Poruke:

elektrolux 1600w on ima potenciometar kojim se povecava snaga usisa.niti menja zvuk dok radi.jednostavno se pregreje.ugasi i tako radi vec 3 godine .