Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Žičano jezgro

11 poruka / 0 new
Poslednja poruka
budak
budak's picture
Offline
Registrovan dana: 07/01/2010
Poruke:

Ulegao je dečiji krevet (sad su to u stvari studentkinje-nisu više deca), rasparao sam sa strane i primetio da su dve spirale pukle. E sad kako su međusobno vezane gustom spiralom u čitavoj dužini kreveta nemam pojma kako to da zamenim ?

Izgleda kao na sici samo vez okvira.

  • zicanajezg_1183cfe800.jpg
veteran
veteran's picture
Offline
Registrovan dana: 05/12/2010
Poruke:

Posebno spirale da se kupe ja nisam video da se prodaju. A i da ih imaš od nečeg starog mislim da bi bilo jako teško da se menjaju. Znači ostaje ili novo jezgro ili da preko starog staviš parče itisona, pa onda sve njegovo : žima, sunđer i završna tkanina. E sad preračunaš koliko dugo imaš taj krevet i koliko će još da traje pa vidi da li se isplati ulaganje posebno što trenutno imaš vrlo jeftine krevete na akcijama. Ja sam svoj kauč dva puta prerađivao ( jednom menjao jezgro- na kraju se mebl-štof pocepao ) i na kraju kupio nov kauč. I ne zaboravi na staru izreku: privremena rešenja najduže traju.

budak
budak's picture
Offline
Registrovan dana: 07/01/2010
Poruke:

Krevet je prilično očuvan i sviđa mi se što ima žičano jezgro. Ne bih ga bacio, želim da ga spasim, naći će svoje mesto u vikendici ako mi ovo ne uspe kako treba (sumnjam u to).
Dakle, treba da razdvojim velika jezgra od one guste spirale koja ih spaja (spaja po dve) i da je izvučem da bih mogao da izvadim polomljena jezgra. One se protežu čitavom dužinom kreveta. Prva ili krajnja prolazi kroz sva obodna jezgra ali unutrašnja prolaze kroz sva jezgra na pravcu i pritom spajaju susedne. Prvu sam lako skinuo (onako da probam) ali one unutrašnje koje spajaju po dva jezgra ni da mrdnu. E to je problem, kako to da skinem ?.

sale84
sale84's picture
Offline
Registrovan dana: 15/10/2012
Poruke:

A šta je po vama kvalitetnije i udobnije žičano jezgro ili sunđer za trosed i zašto?

budak
budak's picture
Offline
Registrovan dana: 07/01/2010
Poruke:

Žičano jezgro, definitivno, zato što sam ja staromodan i zato što nemam najbolja iskustva sa sunđerima.
Da napomenem da nemam nikakva iskustva sa ovim novim sunđerima čija cena je veća od cene mog kreveta kada je bio nov.

sale84
sale84's picture
Offline
Registrovan dana: 15/10/2012
Poruke:

Treba mi trosed i dvosed na razvlačenje razlika u ceni između žičanog jezgra i sunđera je maltene duplo... A kakvo je spavanje, sedenje na sunđeru ne znam....

budak
budak's picture
Offline
Registrovan dana: 07/01/2010
Poruke:

Nisam stručan za te stvari.

Histerezis
Histerezis's picture
Online
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Oprezno kupujte bilo koji komad nameštaja koji služi za sedenje i spavanje. Obavezno pitati da li je za svakodnevno ili povremeno spavanje. Ja kada sam kupovao i birao to je mene pitao prodavac a meni zvučalo malo neverovatno. Isprve sam mislio da se zevzeči sa mnom ali dalje istažujući po netu videh da to u današnje vreme je ako važno. Kauči i garniture koje su predviđene za svakodnevno spavanje su znatno skuplje jer se prave od kvalitetnijeg i izdržljivijeg materijala. Bez obzira da li su sa zičanim jezgrom ili sunđerom. Mnogo je bitnije da proverite ovaj drugi podatak tj. da li je namenjeno za svakodnevno spavanje...
Pisano je o problemima nasamarenih kupaca u potrošačkom savetniku..

https://www.youtube.com/watch?v=scVt3LTRZGE

sale84
sale84's picture
Offline
Registrovan dana: 15/10/2012
Poruke:

Ni ja nisam znao dok nisam ovo pogledao, boze kakve li gluposti, to je isto kao kod obuce koje nema za vlazno i sneg sve su deklarisane kao obuca za suvo vreme- pošteni Metro i kompanija, time se ograđuju od reklamacija a kupci ako vam se ne svidja po takvom vremenu nosite cizme.
Ocigledno da je isto i sa nameštajem...
Mislim da ću definitivno odustati od sunđera...

Extradan
Extradan's picture
Offline
Registrovan dana: 04/06/2008
Poruke:

Pozdrav,

Imam stari kauč, koji bi trebalo da se sredi.
Da li je bolja varijanta latoflex+sunđer, ili žičano jezgro+sunđer?

  • viber_image.jpg
nakamura
nakamura's picture
Offline
Registrovan dana: 09/03/2009
Poruke:

Зависи да ли хоћете исту висину кауча.
Ако желите да буде као стари онда вам треба јако дебео сунђер који би надокнадио висину жичаног језгра. У том случају је латофлекс бацање пара јер би функцију носача сунђера могла да преузме и нека плоча од иверице или од шпера која би била ојачана.
Ако хоћете да буде нижи онда могу да иду латофлекс летвице + 10-15 цм сунђера.
Лично бих пре изабрао да остане жичано језгро.