Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Regulator pritiska - preporuka (sa filterom, manometrom...) i antišok ventili

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
kudu
kudu's picture
Offline
Registrovan dana: 15/06/2010
Poruke:

Renoviram kupatilo i pošto sam u prizemlju zgrade od 7 spratova planiram da obavezno stavim neki regulator pritiska jer je pritisak vode veliki (nisam imao mogućnost da ga sam izmerim, ali po pričama komšija navodno je 5 bara). Osnovana sumnja da je pritisak visok je redovno kapanje sigurnosnog ventila na bojleru i stradanje plovka vodokotlića koga menjam na 6 meseci i koji npr. noću uvek šušti jer ne može da zatvori zbog pretpostavljam višeg pritiska nego u dnevnim uslovima (ili Krušik pravi loše plovke godinama unazad).
Čitajući forum vidim da se često preporučuje Caleffi regulator pritiska i gledajući po internetu vidim da ga ima u klot varijanti, u varijanti sa manometrom, a čak i u varijanti sa filterom. Ova poslednja opcija deluje zanimljivo, ali kakva su iskustva u praksi? Filter je Ø: 0,28mm i pretpostavljam da se menja nakon nekog perioda? Da li je ovo isplativo na duže staze ili bi i obična klot varijanta ventila bila dovoljna (bez filtera i manometra)?
Takođe ugradio bih i antišok ventile za ublažavanje hidro udara, ali o njima i njihovoj korisnosti nisam našao mnogo informacija na forumu. Da li je njihova upotreba na neki način prevaziđena pa se zato ređe pominju i da li ima smisla dodavati ih (i koliko? kupatilo ima lavabo, bojler, veš mašinu, tuš kabinu i vodokotlić)?
Takođe ako postoje i bolje varijante od Caleffi-ja molim za preporuku (nisam uspeo da nađem ništa iz domaće proizvodnje). Hvala unapred za svaki savet.

  • caleffi.jpg
  • caleffi2.jpg
  • caleffi_antishock.jpg
babies
babies's picture
Offline
Registrovan dana: 23/11/2018
Poruke:

Zdravo. U dilemi sam koji regulator pritiska vode da uzmem. Koji proizvodjac se najbolje pokazao?
Takodje, da li je bolje uzeti regulator sa filterom ili bez filtera, a staviti sakupljac necistoca ispred regulatora, sto bi verovatno bila jeftinija varijanta?

tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Pisano puno puta o tome , korisitite pretragu
http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/gradjevinarstvo/vodovod-i-ka...