Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Zleb za slavinu sa ek ventilima ili?

4 poruka / 0 new
Poslednja poruka
perpetuum_mobile
perpetuum_mobile's picture
Offline
Registrovan dana: 30/09/2016
Poruke:

Pozdrav

Resih da se registrujem jer imam pitanje u vezi lavaboa, nisam siguran pod koji forum bi tema trebala da ide pa sam je otvorio ovde.
Imam lavabo koji je koriscen do sada sa slavinom iznad njega, klasicna baterija iz zida medjutim kupatilo je renovirano, premesteno je mesto za lavabo i islo se sa nizim dovodom vode na koji se postavljaju EK ventili. Slika je ispod, ne znam sta je taj prorez ali precnik odgovara slavini...samo sa jedne strane se ovo vidi, iznad nema nikakvih naznaka da se ovaj prorez ispod nalazi.

E sad, da li to treba da se ´cukne´ pa ce da otpadne i onda se montira slavina ili je to od nekog kalupa, sta znam.

Ako je neko imao susreta sa ovakvim slucajem, recite sta i kako da se radi ili ce ipak morati da se kupuje novi lavabo.
Inace, taj prorez je tacno u sredini.

Hvala unapred na odgovoru i zanemariti prljavstinu haha

Slika ispod
http://imgur.com/EG5YBDh
http://imgur.com/57LuuF0
http://imgur.com/nt9EFFW

zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

То је ослабљени део на керемици који се вади и ту се монтира батерија (како кажу многи - славина). Може и чекићањем да се избије, али бих вам саветовао да однесете лавабо код стаклоресца и да вам дијамантским свдлом избуши рупу. Биће сигурно боље и не долазите у опасност да пукне керамика где не бисте желели. Пречник треба да буде 27 мм.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Histerezis
Histerezis's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 21/08/2015
Poruke:

Stakloresci naplačuju nekoliko stotina dinara otvaranje rupe. Kod kamenoresca cena je oko 10eura. Ako sami otvarate rupu postoji mogućnost da otvor ostane po obodu "testerast" pa može da ošteti brinox cevi. Ovo naročito važi kod sudopera za slučaj da je montirana baterija sa četri cevi (baterija ima tuš na izvlačenje sa olovnim tegom dole) a jedna cev je pokretna (gore dole izvlači se). Tako da je najbolje bušiti kod stakloresca. Ja sak kod mene sam izbio malim čekićem veoma lako i brzo. Ali sam posle muku imao da "zube" okrajcujem i obrusim da to liči na nešto.

perpetuum_mobile
perpetuum_mobile's picture
Offline
Registrovan dana: 30/09/2016
Poruke:

Hvala na odgovorima

@zvukoljub, sad sam izmetio i ovde je precnik "svega onoga sto se vidi na slici" 4cm tj 40mm. Da li je to znaci da moze da bude da je ipak za nesto drugo namenjeno ?
Baterija odgovara i za toliku rupu, naravno ako je to to

@histerezis, pretpostavio sam da tako ide, nije problem samo da se uradi kako treba. Videcu, mozda i ja iscackam posto imam svasta od alata