Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra

Pomoc oko izbora LED rasvete

3 poruka / 0 new
Poslednja poruka
nenadmil1
nenadmil1's picture
Offline
Registrovan dana: 12/08/2012
Poruke:

Pozdrav majstori. Planiram da osvetlim garazu dimenzija d-12m, s-4,5m ,h-4m pa sam mislio da to uradim sa led trakama. Za napajanje bi koristio napajanje od racunara koje je vise nego dovoljno (500w) pa mi od vas treba savet koje led trake koristiti. Smatram da ce mi 15m biti sasvim dovoljno za osvetljenje ,a za montiranje vec imam limene u profile. Pozdrav!

Rendisha
Rendisha's picture
Offline
Registrovan dana: 20/09/2010
Poruke:

Zavisi koliko mislis da osvetlis. Da se vidi da se snadjes oko kola... mozda. Nesto vise... tesko. Ispada da imas traku da stavis duzinski po sred prostorije i jos malo pride. Da je makar za dve duzine... U svakom slucaju najacu koju mozes naci. Mada, kad se oci priviknu na mrak, mozda i ne bude toliko lose. Radije bi na toplu varijantu, bolje i svetlije izgleda kad je nedovoljan intenzitet.

nenadmil1
nenadmil1's picture
Offline
Registrovan dana: 12/08/2012
Poruke:

Upravo tako,osnovna namena bi bila da funkcionise kao osvetljenje prilikom cackanja oko kola,traktora itd. Nisam napomenuo da bi traka bila postavljena po sirini,na oko 3m razdaljine a ne po duzini cele garaze. Onda mi izbor pada na 5050 i 3528 sa po 60 ili 120 dioda po metru. Koje daju bolju svetlost?