Hvala ti! Probala sam i da ga pecem i dobro je sve proslo, bas kao sto si napisala. To sam i nasla negde ovde na forumu.
Zanima me jos nesto
Videla sam na netu negde kako lepe razvucenu fimo masu za neke case, cinije... pa kako se to pece, a da ne pukne staklo? Ili se lepi sanekim lepkom? :tup To bih volela da probam.
A Sto se tice smirglanja, da li se koristi neka specijalna smirgla, ili obicna najfinija? :roll:
Mislim da si prekuvala Beolin. Dugo nisam radila sa njim, ali ako me pamćenje služi on ne treba da se kuva duže od 2 minuta.
Znači, staviš napravljen komad u šerpicu sa hladnom vodom i staviš da kuvaš, kada proključa kuva se oko 1-1,5 minuta ne 15 minuta...hajde, neka bude i 2 minuta i vadiš pa staviš pod mlaz hladne vode...
Možeš i da ga pečeš u rerni zagrejanoj na 130 stepeni oko 20 minuta, zavisi od veličine komada...velike komade možeš i neki minut više.
Kuvanje je brži i lakši način, ali preporučujem samo za komade koji će se lakirati jer nakon kuvanja se pojave bele fleke verovatno od kamenca...Kada se ošmirgla, ispolira i prelakira flekice se ne vide...