Ok tako cu da probam i hvala na odgovoru. Tek pocinjem i nemam pojma. A iskreno kad sam bio klinac uvek mi je falio taj alat. A sad kad ga uze nemam pojma sa njim. No sad sam sakupio malo radnog iskustva i naucio na tim "malim" greskama... No napravicu ih jos verovatno Imam i neku pastu za lemljenje. E sad moj drug iz susednog sela ima one Iskrine pro lemilice i kaze da koristi pastu. A moja je uzeta u paketu sa lemilicom. http://www.elementa.rs/proizvod/45804/pasta-za-lemljenje [5] E sad kako se to koristi i da li je dobro nisam siguran. Znam da sam cuo od polovine da to "mora" a od druge polovine nikako. E sad niko mi ne rece zasto "mora" i zasto nikako? A sad uzeh vrh ko ekser a posle cu uzeti taj skuplji vrh ko srafciger, kad se malo izvezbam na ovom jeftinom. A tinol je neki Madjarski ko lemilica 1.00mm sa nekom razmerom 60%/40%... To sam uzeo na preporuku je kazu da je to najbolja razmera "neceg"
Nema veze koje je snage lemilica, oblik vrha uzmes kao srafciger i kao spic.Veca povrsina vrha bolje prenosi toplotu na lemno mesto.Najvise koristim vrh kao srafciger.Kad ugrejes vrh na njega (ne na ceo samo na deo speca oko 1cm)i nanesi malo tinola i obrisi vrh o sundjer ili provuces kroz zicu (dobro sluzi zica za pranje sudja).Kad zavrsis lemljenje uvek na kraju provuci kroz zicu ili sundjer da se skine visak tinola i trajace dugo..Vrh se nikako ne smirgla.To je uglavnom sve
Знам да незнам, а све што знам научио сам од неког.