Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

• Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Problem sa toplom vodom
Raspored radova nakon pok...
Zamena metalnih stubova b...
Brisaje naloga- trajno

Forum

• Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Gradjevinarstvo » Instalacije grejanja i klimatizacije

Modulacija vrt 320 da ili ne

5 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Sat, 21/11/2009 - 22:16
Modulacija vrt 320 da ili ne
vladimirk
vladimirk's picture
Registrovan dana: 10/10/2009
Imam pec vailant koja modulira plamen tako da kad se priblizi zadatoj T polaznog voda on smanji plamen i imam vailant modulacijski termostat a pitanje je da li kad bih stavio obican termostat on off i dalje pec modulirala plamen? Naime modulacijski termostat kosta 8000 a ovaj drugi 1000-2000 pa interesuje cemu sluzi, osim sto mi non stop pali pec cesto u malim ciklusima dogreva radijatore a on off bi trebalo da ugreje zadatu temperaturu i da miruje do promene iste sto mislim da bi manje trosilo plina nego sa ovim malo po malo jer mi radijatori u proracunu ipak traze malo vecu t. Tako radi od kad sam ga uzeo a sad je izasao iz garancije i rekli su da tako mora ali mi se to cesto paljenje cini troskom.

• Login or register to post comments
  • 1853 prikaza
  • Za printanjeZa printanje
Tags:
  • Instalacije grejanja i klimatizacije
Sun, 22/11/2009 - 19:57
Re: Modulacija vrt 320 da ili ne
tihi2
tihi2's picture
Registrovan dana: 02/05/2009
Takvo često paljenje na kratko daje ugodniji osećaj temperature jer su ti radijatori uvek topli.
Sa paljenjem na termostat (ja to imam) gas radi u ciklusu 5 minuta radi, 20 ne radi. Od tih 20 minuta bar 15 minuta su radijatori potpuno hladni (panelni čelični). A onda se ponovo za koji minut zagreju na 60 stepeni.
Idealno bi bilo kada bi radijatori dobijali stalno jednaku temperaturu vode.
Ne računaj da je to gubitak energije: sva enegija je otišla u gorionik tj radijator.

Sun, 22/11/2009 - 20:28
darkelja
darkelja's picture
Registrovan dana: 19/02/2009
Reci cu samo da kotao sa modulacijom plamena ima vecu efikasnost a manju potrosnju.Termostat se ZOVE modulacijski radi necega........
Tek da razresimo dilemu.

Sun, 22/11/2009 - 22:47
vladimirk
vladimirk's picture
Registrovan dana: 10/10/2009
Kotao radi OK samo mi nije jasno kako da podesim termostat jer sa zadnje strane ima polugu za prebacivanje na kontinuiranu regulaciju i regulaciju sa dve tacke ma sta to znacilo. Da li se neko sretao sa ovom regulacijom i kako to radi?

Mon, 23/11/2009 - 22:08
energija
energija's picture
Registrovan dana: 17/10/2009
Posto ti nisu jasne osnove programiranja rada kotla, najbolje bi bilo da pozoves onoga koji je instalirao kotao da sve podesi, ukljucivo i krivu grejanja pa posmatraj taj proces za pocetak.
Da bi samostalno podesvao radne parametre kotla bice ti potrebno i fabricko uputstvo za ugradnju/ podesavanje gde je obicno sve do detalja opisano.
regulacija u 2 tacke u prevodu znaci ukljuceno /iskljuceno (on/off) stanje.
regulacija u 3 tacke, znaci kontinualno (modulisano )upravljanje od 0ff (0%) stanja do on (100%) stanja.

Odabir nacina rada kotla zavisi od ostalih komponenti grejnog sistema, pumpe, mesnog ventila, balansera pritisaka itd.