Dobro napravljeno. Jel imaš kakve slike? Volio bih to mlo bolje pogledati kako je islo.
renoviranje kuce (1967god)
pivdzija,
moje pitanje: Kolika je višina u stanovanju; kolika je visina parapetnog zida? Dali si odstranio i pod u kupatulu - hodniku? Kako je meteornom vodom? Kako sa podtalnicom? Imaš li hidroizolaciju izpod zidova?
Predlog: pišeš, da si več izkopao zemlju, daske, ........ Od vrha tvog trakastog temelja izkopaj zemlju , bar 50 cm.
Tu postavljam pitanje, kakvo je u tvoji glavi predviđeno riješenje sa tlakovima u kuči, u novom stanju? Pišeš, da nisi u mogučnosti koristiti stiropor? Zašto?
Kad izkopaš (50cm duboko - 35 tampon + 15 AB ploča) ugradiš tampon in ga sabiješ (vibro ploča) u plasteh po 20+15 cm. Tu imaš sad višine 35 cm; možda malo manje. Lijepo izravnaš tampon sa finim pijeskom; položiš/ugradiš PE ili PP foliju; sad, za montažu armaturne mriježe upotrebiš distančnike-trakaste. Položiš mriježu in zabetoniraš AB ploču, koja visine bar 12 cm, ako nisi tačno izradio planiranje tampona; bolje 15 cm AB ploče; beton C25/30 d max 16 .
Kad se osuši ugradiš hidroizolaciju (bitumenski takovi); najprije hladni prijemaz onda švasanje traka po svej širini! Onda , predlažem ugradnja XPS-a (toplonska izolacija), i betonski estrih (armiran sa mikro armaturo). Kod estriha pažnja: pazi da uradite dilatacije u estrihu!!
Hidroizolacijske trake našvasaj na spoj sa starom izolacijam , ako je imaš, ake ne, onda počisti stijenu (kako pišeš) namaži sa hladnim bitumnom (katran/ter) in našvasaj trakove bar 30 cm u visinu na stijenu.
Ako je moguče, ugradi toplinsku izolaciju u estrihe!!
Za bolje komentare, daj nalijepi tloris tvoje hiše i prerez. Dali budeš sanirao samo tu u prizemlju?
Pozdrav!!
pošto će jedni reći ovako valja ovako ne valja ja ću ti reći kako sam ja radio a ti primeni po želji.Pošto sam povadio patos , štafle zemlja je bila suva što bi bilo dobro i kod tebe. Betonirao samprvi sloj betona 10 cm i postavio stiradurod 3 cm i ponovo beton od 5 cm plus glazura.Pazio sam da sve kada sam završio beton i glazura nisu prešli visinu temelj t.j kondora a zidove sam prethodno premazao bitulitom do visine kondora .