Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

  • Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Oznake i strelice na ploc...
Olovna kanalizacija
Čiji je ovo ispirač ili k...
Ulje za malu vakum pumpu...

Forum

  • Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Gradjevinarstvo » Zidarski radovi

potrebna pomoc: mrazol

8 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Sun, 17/01/2010 - 10:27
potrebna pomoc: mrazol
#1
ivanob
ivanob's picture
Offline
Registrovan dana: 02/06/2008
Poruke:

Juce je ozidan zid i jutros je malter bio smrznut. uzeo sam komad maltera u ruku otopio ga i kad sam ga stegnuo on se rasipao.

Malter je radjen sa multibatom(novimal) u razmeri: 1:3.5. mrazol je sipan 1.8 procenata na tezinu novimala.

Da li ovaj zid mora da se razidjuje i koji je savet za upotrebu maltera pod niskim temperaturama. koja ramera je potrebna i koliko mrazola? Koja je najniza temperatura za pripremu i ugradnju maltera.

Top
  • Login or register to post comments
  • 2717 prikaza
  • Za printanjeZa printanje
Tags:
  • Zidarski radovi
Sun, 17/01/2010 - 10:30
Re: potrebna pomoc: mrazol
#2
zvukoljub
zvukoljub's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Poruke:

Za jedan dan ne može malter da dobije svoja svojstva ni leti.Potrebo je vreme da se obave hemijski procesi unutar maltera.Ako je sve uradjeno kako je opisano verujem da će biti u redu kad budeš isti test napravio za desetak dana.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Top
  • Login or register to post comments
Sun, 17/01/2010 - 10:34
Re: potrebna pomoc: mrazol
#3
ivanob
ivanob's picture
Offline
Registrovan dana: 02/06/2008
Poruke:

Samo me buni to da li sme malter da zaledi?

I kolike su propisane kolicine za novimal i mrazol u zimskim uslovima.

Top
  • Login or register to post comments
Wed, 20/01/2010 - 16:33
Re: potrebna pomoc: mrazol
#4
alfa
alfa's picture
Offline
Registrovan dana: 09/12/2009
Poruke:

Pozz, neznam koji je proizvodjač mrazola- moja preporuka je REOBET T-10 ili T-20, oznaka -10 i -20 je do koje temperature se cement ponaša kao u normalnim uslovima, ja sam koristio i nisam imao problema, proizvodi ga 1 maj Čačak a u BGD ga prodaju u MORSO, pakuje se u različitim pakovanjima od 1,5,10 i 20kg, pa uzmi na probu

Top
  • Login or register to post comments
Fri, 22/01/2010 - 22:27
Re: potrebna pomoc: mrazol
#5
tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Ako ti je malter smrznut mozes samo ponovo da zidas . Sve ostalo je velika lutrija , a za 1 maj Cacak sve preporuke

https://www.facebook.com/tenzor1/
https://tenzorisanje.wordpress.com/
https://www.youtube.com/channel/UCHEOtDmyQYSMVXVjjyVsWkw

Top
  • Login or register to post comments
Sat, 30/01/2010 - 12:23
Re: potrebna pomoc: mrazol
#6
ivanob
ivanob's picture
Offline
Registrovan dana: 02/06/2008
Poruke:

Uh izgleda da ce ipak biti sve u redu. Malter je dobio na cvrstini. Medjutim uradio sam test sa 3% mrazola na tezinu cementa i dobio sam zadovoljavajuce rezultate bez smrzavanja, tako da cu ubuduce koristiti ovu razmeru.

E sad me zanima posto sam takodje nalivao betonske grede, da li je njih potrebno polivati kada su temperature nize od 0 stepeni.

Top
  • Login or register to post comments
Sat, 30/01/2010 - 12:36
Re: potrebna pomoc: mrazol
#7
tenzor
tenzor's picture
Offline
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Poruke:

Nema potrebe za zalivanjem betona kad je temperatura ispod 0 .
Eventualno ga mozes prekriti najlonom preko noci

https://www.facebook.com/tenzor1/
https://tenzorisanje.wordpress.com/
https://www.youtube.com/channel/UCHEOtDmyQYSMVXVjjyVsWkw

Top
  • Login or register to post comments
Sat, 06/02/2010 - 20:20
Re: potrebna pomoc: mrazol
#8
nikola_VUK
nikola_VUK's picture
Offline
Registrovan dana: 04/05/2009
Poruke:

Betonu ja najvažnije da temperatura u prvih 3-4 sata bude iznad nule, posle toga on sam počinje da proizvodi temperaturu i ako ona ne pređe nekih -5 stepeni, ne može mu ništa.

Top
  • Login or register to post comments