Ako je verovati onome što se pričaju ljudi iz Boša . Brusilice do 1000 W su radjene kojegde a preko 1000 "vo germanija " . E sad za ruku je mnogo lakše kad je telo brusilice tanje . Bilo kako bilo ako se radi o original alatima svi imaju 3 godine garancije tj 2 +1 preko neta se overava .Usput već pomenuh da se menja način označavanja kod Bosch alata i to na globalnom nivou i za sve što proizvode .
Ugaone brusilice Bosch
"Što se tiče upotrebe zaštitnih sredstava tu sam jako rigorozan i nema problema."
I ja, ali sam tu skolu platio jos kao mali - isao sam na vadjenje tri spena iz jednog oka, nakon upotrebe brusilice bez naocara.
Купујте само домаће (мислим кинеско) и неће бити проблема.Све ће то дуго да ради ко зна са алатом да ради, ко не зна ни најскупљи професионални неће дуго радити.
Што се тиче производа направљеног у Кини, ако је у питању брендирани производ, нема никаквих проблема. То је исти производ као и да је направљен у матичној земљи јер се све ради под контролом фирме, а уз то подлеже свим гаранцијама као и домицилни производ. Разлог је јефтина радна снага, зато се производња измешта тамо где се може остварити већи профит. То се дешава и код нас, не долазе стране фирме и отварају овде погоне зато што нас воле, већ зато што смо приморани да радимо за ситне новце.
Mene najvise zanima to ciscenje rostilja.
Cime ga cistite, ako ne brusilicom i cetkom?
Sta jos moze da se zavuce izmedju resetki.
I ne samo za rostilj, npr. pre par dana sam cistio sarafe na brezonima koju su u izdubljenom cilindru u drvetu. Ne znam sta moze tu da se zavuse sem cetke?
Лава, перментал, смак су средства за одмшћивање.Имам стари поклопац од шпорета и у њега се стави решетка, пошприца се и мало се још четком разнесе, једно време одстоји и опере се.
Poslušao sam Tenzora i kupio sa regulacijom. Uzeo sam od 900W "kinesku" jer je za moje povremene poslove i više nego dovoljna. GWS 7-125 "kinesku" imam preko 6 godina i ništa joj ne fali pa neće valjda ni ovoj. Taman za razliku u novcu u odnosu na "nemački" model imam trećinu vrednosti da kupim u budućnosti još jednu na 230mm.
Simpatično mi jedino kako je nova GWS 9 neznatno manja u telu od stare GWS 7.
Hvala svima na pomoći!
Трајаће то.
Još u novembru 2017 sam kupio GWS 1400 od 125 mm, bez potenciometra, piše da je proizvedena u Nemačkoj i platio sam je 14271.00 dinara. Za ono što radim treba mi snaga ali da ne bude preterano velika kako bih mogao da je držim i u jednoj ruci. Složio bih se sa Branimirom da od korisnika zavisi i trajnost. U mom slučaju se ne koristi svakodnevno ali onda kada je uključim to su daleko teži uslovi rada nego kod većine profesionalaca.
Najveci zajeb koji mozes da napravis jeste da drzis brusilicu jednom rukom.
Pre nepunih mesec dana, covek pored mene je tako isekao ruku, jer se brusilica odbila od nesto.
Inace kod tih plavih bosch, koji su kao pro alati mi se najvise svidja njihova tezina i to sto su laki za upotrebu i nama amaterima. Neuporedivo su manji i laksi za ruku, a daleko bolje rade od kineza teskih kao tuc sa duplo vise vati. Po meni to je najveca prednost i pola posla. Kada se popnes na merdevine sa elektropneumatskim kinezom, ne mozes ga drzati, ljulja i tebe i merdevine, a da ga nisi jos ni upalio i samo gledas kad ces pasti. Sa bocshom je to svedeno na najmanju mogucu meru.
Кад се дефинише Кинез треба напоменути и марку алата, без паушалних оцена.Ја с кинеским копијама немам проблема, нису ни тежи ни лакши од оригинала (Боша и Маките које имам и оригиналне).Ценим коментаре базиране на личном искуству, ја увек прилажем и слику јер је алат у мом поседу.
Bice slika kad dodjem kuci
Кад се дефинише Кинез треба напоменути и марку алата, без паушалних оцена.Ја с кинеским копијама немам проблема, нису ни тежи ни лакши од оригинала
Kad ja kazem kinez, onda mislim na Einhell i slicno. Mada ima i jos "gorih" kineza, ovo su recimo krsteni kinezi, koji mogu da odrade posao
Bosch mi je svejeno gde je napravljen, ukoliko je bosch rekao da je to ok i dao garanciju. Svoje ime stavljaju na uredjaj, nisu neki nepoznati, pa da prodaju razna sranja pod svojim logom, samo da zarade vise. I ovako verujem da prilicno zaradjuju.
pozdrav svima,
nadam se da sam se nadovezao na pravom mestu, da ne otvaram novu temu...
pre par dana sam uzeo polovnu GWS 18-180, tek sam naknadno primetio da ne radi dugme za blokadu vretena.
želeo bih da to rešim sam, malo se dvoumim... možda neko može da me pripremi šta mogu da očekujem, pošto nisam nikada rešavao ovu problematiku.
unapred hvala
Kako ne radi? Fizički postoji dugme ali ne blokira? Da li ste je otvorili da vidite šta je unutra?
@Histerezis,
dume je na mestu ali prilikom pritiska ne blokira vreteno...što otežava zamenu ploče.
znam da ako budem odvijao na silu udaranjem mogu izbaciti vreteno iz ose...
nisam otvarao, ne stižem, takođe ne znam da li će mi trebati neki delić ukoliko je polomljen ili nedostaje.
iz tog razloga je i moje pitanje...predpostavljam da neko zna unapred problematiku
Решење за ваш проблем је овде: Pro Servis Novi Sad je moderno i kvalitetno opremljen servis koji čini iskusan tim profesionalaca." Пошаљете алат на поправку бесплатно и добићете назад исправну машину са замењеним оригиналним резервним деловима. Ово није реклама то ми је добар пријатељ још са овог форума, где је једно време био и главни администратор.
@zvukoljube,
hvala vam za preporuku .
svakako mi je potreban ozbiljan servis ali za neki drugi BOSCH alat.
ovo za šta sam se obratio ću ipak probati sam.
Fali Vam stift ili je cak polomljeno kuciste gde stift stoji. Pa ćete čačkanjem napraviti još gore
@tenzore, ne znam sta je stift..
otvorio sam kucište pre par dana.
sve je izgledalo na mestu, s tim da je osovina dugmenata bila malo izlizana i nije ostvarivala kontakt sa tanjirom zupčanika, te nije bilo ni blokade.
elem, poručio sam potisno dugme (cena 215,din po katalogu firme koju je @zvukoljub preporučio).
stiglo dugme za manje od 24h...u kompletu opruga, osovinica i plasticno dugme.
nakon zamene dela i dalje ne blokira vreteno!
stift je "majstorski " naziv za tu osovinicu . Obzriom da je polovna masina u pitanju mozda je neko "reparirao " . Ako sve radi kako treba i necete da se bakćete nadalje , ja bi vah preporucio da nabavati sds click maticu , i onda vam ne treba blokada
Za te pare može kupiti novu brusilicu. Doduše ne Boš
Odoh danas da kupim GWS 9-125 S al mi đavo neda mira i javlja se nova dilema. GWS serije postoje sa identičnim oznakama ali jedne su made in China a ove druge made in Germany. Razlika u ceni je 50 do 60%. Kineske su manje, tanje im je telo i lakše su. Ove sklapane u Nemačkoj su robusnije telo im je deblje.