Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

• Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Ravnanje poda
Problem sa Termostatom (P...
Veš mašina, nešto češe
Izrada električnog kotla...

Forum

• Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Uradi sam » Elektronika

Problemi sa termostatom EMKO ESM 3710

6 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Thu, 29/11/2012 - 14:30
Problemi sa termostatom EMKO ESM 3710
mazamario
mazamario's picture
Registrovan dana: 29/11/2012
Pozdrav svima,
pisem jer stvarno ne znam sta da radim sa problemom koji imam. Naime imam peć u koju je ugradjen termostat EMKO ESM 3710 ima opciju zagrijavanja i hladjenja. S' obzirom da nisam imao uputstvo za upotrebu (sad imam http://www.emkoelektronik.com.tr/Downloads/ESM-3710_MAN_ENV03.pdf ) slucajno sam podesio Pr.0 i sada ga ne mogu promjeniti ili napraviti neki drugi program. Po uputstvu bi se mogao napraviti drugi program ali kod mene nece, jer svaki put kada izaberem Pr.1 ili Pr.2 ili bilo koji drugi program i pritisnem SET/OK on me vrati na pocetni ekran tj. trenutnu temperatutu umesto da mi izbaci parametre za podesavanje programa. S' obzirom da je pec 5-6 puta upotrebljena ne vjerujem da je neki kvar. Molim sve dobre volje da mi pomognu ako mogu rijestiti ovaj problem. Evo i video da vidite sta se desava http://www.youtube.com/watch?v=_Wr9Dd4T8o4&feature=g-crec.

Hvala i pozdrav!

Mario

• Login or register to post comments
  • 1188 prikaza
  • Za printanjeZa printanje
Tags:
  • Elektronika
Fri, 30/11/2012 - 01:12
Mario,moras pazljivo citati
stoykus
stoykus's picture
Registrovan dana: 07/03/2008
Mario,moras pazljivo citati manual.Pretpostavka je da si ga "zakljucao".Obrati paznju na to koji su parametri izabrani.!Pre svih promena,zapisi default vrednosti,kako ne bi napravio veci problem.Mislim da gresis na 0.45sec snimka kada stavljas `1`.Mislim da treba `0`,tj.taster DOWN!
Napisi ovde sve trenutne parametre,pomoci ce mi u sagledavanju problema.

Ko zna da ne zna - poduci ga, ko ne zna da zna - podseti ga, ko zna da zna - sledi ga...Ko ne zna da ne zna - bezi od njega!!!

Fri, 30/11/2012 - 02:11
Pa i jesam ga zakljucao jer
mazamario
mazamario's picture
Pa i jesam ga zakljucao jer nisam imao manual tada a onda sam tek nasao na netu. Sada je problem sto ga ne znam otkljucati a u manualu pise da se ne mogu promjeniti parametri kada se jednom namjeste. Ali sve bi to bilo uredu da ja mogu neki drugi PR. napraviti. Sto se tice snimka, na 0:45min ja pregledavam vec zadate parametre i tacno je da tu treba ici 0 za grijanje ali je ne mogu promjeniti, vidi se na snimku da pritisnem i gore i dole ali se nista ne mjenja, to sam ja samo prolazio kroz zadate parametre da se vidi da ne mogu promjeniti nista.

Fri, 30/11/2012 - 03:19
Jesi li pokusao da ga
stoykus
stoykus's picture
Registrovan dana: 07/03/2008
Jesi li pokusao da ga otkljucas kodom 660?Iz manuala...
Kada ukljucis uredjaj,sta se pojavi na led displeju? Da li pokaze koja je revizija?Trenutnu temperaturu nakon toga?Ili stoji 555,EEE,888? To su kodovi greske (u slicnim TC) koji ukazuju da temperaturna sonda nije prikljucena il je mehanicki ostecena...

Ko zna da ne zna - poduci ga, ko ne zna da zna - podseti ga, ko zna da zna - sledi ga...Ko ne zna da ne zna - bezi od njega!!!

Fri, 30/11/2012 - 13:03
Pokusao sam sa
mazamario
mazamario's picture
Pokusao sam sa 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,660, 990,999 i sl. i svaki put kada pritisnem SET/OK umjesto da mi izbaci parametre za podesavanje mene vraca na pocetni ekran tj. trenutnu temperaturu. Kada ukljucim pojavi mi se r 07 i zatim trenutna teperatura i to je to. Ne izbacuje mi nikakvu gresku i nikada nije pisalo tipa 555, EEE ili 888. Pec radi 100% jer trenutno mi je programirana na hladjenju ali sam stavio u parametrima da hladi od 730 pa nize, tako da pec grije do 730 stepeni bez problema, ali meni ne odgovara jer grije odjednom a ja trebam postepeno po zadatoj semi koju imam.

Tue, 04/12/2012 - 01:57
Problem rijesen, dobio sam
mazamario
mazamario's picture
Problem rijesen, dobio sam kod od radnika iz te firme 211 i kada se to ukuca onda se parametri mogu promjeniti. Taj kod uopste ne postoji u uputsvu :/ ali eto sreca pa sam ga dobio Laughing out loud