Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

• Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Pokrivanje nadstresnice
Izvodjac radova za mali m...
Opasan problem sa elektro...
Kablovska TV i kompjuter

Forum

• Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Uradi sam » Kućna tehnika

Kombinovani frižider Beko RCNA 355K20 W

5 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Fri, 27/03/2020 - 01:13
Kombinovani frižider Beko RCNA 355K20 W
The Muse
The Muse's picture
Registrovan dana: 11/11/2017
Poštovanje i upomoć!

Upravo je kombinovani frižider prestao sa radom. Ventilator u gornjem delu se ne okreće i ne čuje se motor. Svetlo u frižideru radi.
Kada se isključi, pa uključi u utičnicu na sekundu dve se motor oglasi, a onda opet muk.
Artikal je u garantnom roku, nema još ni 2 godine.

Da li neko može da predloži gde može biti problem?

Znam da je moje objašnjenje šturo, ali ne razumem se u materiju.
Znam samo da prethodni model je zamenjen ovim zato što mu je otišao kompresor, ali ovaj je relativno nov.

p.s. Izvinjavam se ako ovakva tema već postoji

• Login or register to post comments
  • 2367 prikaza
  • Za printanjeZa printanje
Tags:
  • Kućna tehnika
Fri, 27/03/2020 - 09:35
Могуће да се накупило леда у
zvukoljub
zvukoljub's picture
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Могуће да се накупило леда у простору где је вентилатор. Треба искључити и отопити фрижидер па после тога проверити да ли све ради нормално. Ако то не помогне позвати сервис, пошто је у гаранцији и не отварати ништа да се не би губила гаранција због неовлашћене поправке.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Fri, 27/03/2020 - 16:59
Radi :)
The Muse
The Muse's picture
@zvukoljub hvala najlepše na savetu. Trenutno radi. Radi tiše nego što je radio pre svega ovoga (kompjuter se više čuje od njega), ali u ovim vremenima svakako je najbitnije da radi.

Zanima me kako se sakupi led, ako je frižider iz serije NeoFrost?
Da li to znači da svakako ima neki problem?
p.s. u onoj posudici pozadi ima malo vode, da li ja smem da je operem i prospem tu vodu ili je ona bitna iz nekog razloga?

Termostat je inače u njemu podešen na 2.

EDIT: E sada opet ne radi ... napravljena je reklamacija - kažu u servisu da sada kvarovi frižidera imaju prioritet.

Fri, 27/03/2020 - 18:39
Може да буде неколико
zvukoljub
zvukoljub's picture
Moderator
Registrovan dana: 05/09/2007
Може да буде неколико разлога, да гума не дихтује добро око врата, да храна која се ставља има превише влаге у себи и да није затворена у кутије или није добро подешена унутрашња температура. Нормална температура је између 5 и 8 степени целзијуса.

Без алата нема заната, a без знања ни најбољи алат неће помоћи..

Mon, 30/03/2020 - 18:21
Radi- ne radi
The Muse
The Muse's picture
Hrana je lepo raspoređena (uvek zatvorena) tako da su slobodni prostori za (re)cirkulaciju vazduha, mada je trenutno (zbog ove situacije) zamrzivač baš dobro popunjen, a frižider nije prenatrpan, ima prostora.

Termostat ima skalu do 4 i rekli su mi da držim na 2. E sada, primetih da kada polako rotiram termostat, u jednom trenutku kao da malo zakoči, ali opet, nisam stručnjak, možda je tako od starta, a da nismo obratili pažnju, jer ono kako su oni postavili nije dirano.

Guma dihtuje dobro kako mi se čini, a i frižider je od onih što "pište" kada su predugo otvoreni, ako to išta znači.

Inače frižider se sam uključio na jedno pola sata, pa se opet isključio ... bar neka radi na minimumu (bolje nego da ne radi uopšte), dok ne dođe servis.

Ali ne znam u čemu može biti problem? Nije pokazivao znakove "slabosti". Samo odjednom ... puf

UPDATE moje situacije (možda nekom pomogne): Danas bili ljudi iz servisa. Pregledali su par stavki i zaključili da je problem u ventilatoru Zato što je hrana dosta hladna, smanjili su termostat na 1. Kad preuzmu iz magacina doći će da ga zamene.
U međuvremenu frižider i dalje funkcioniše po principu radi-ne radi. Radi 1,5h (od toga 1h se okreće ventilator, a motor se čuje sve vreme) pa 2h ne radi (tišina i ventilator ne radi), pa u krug ... manje više u pravilnim ciklusima Laughing out loud