Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

• Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Gorenje sudo masina
Gde provući cevi - Ispod...
Bušenje otvora za garažna...
Razvod Pert Al ili bakar,...

Forum

• Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Uradi sam » Kućna tehnika

NEO frizider kupljen nov 2007 nema freona,

4 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Thu, 22/03/2012 - 02:50
NEO frizider kupljen nov 2007 nema freona,
iv12
iv12's picture
Registrovan dana: 22/03/2012
Molim vas za misljenje, posto je frizider moj, ali su ga koristili (i dali na popravku) drugi, pa ne znam u cemu je stvar:

Dobila sam pre par nedelja sledecu poruku:

"Frižider se ispraznio sa freonom, i prestao da radi. Bilo je neophodno da se cevi produvaju i ponovo napune.Nije neobično da se to dogodi frižideru posle nekoliko godina ukoliko je osrednjeg ili lošijeg kvaliteta. Majstor je rekao i da je uobicajeno da taj frizider uvek ima vrucu povrsinu, jer je takav raspored delova."

- Ja sam jos u leto 2010 sasvim slucajno primetila da je frizideru gornja povrsina VRELA. Deo za led je bio duuuuuuboko zaledjen, ima li to veze? Da li ritam odledjivanja utice na ovo?

- Temperatura je bila preniska, ne oko 4, 5 (sredina), vec gornja trecina - ima li to veze?

- Kuda je istekao taj freon, zar to nije otrovan gas?

- Da se ne radi o ciscenju/odledjivanju ostrim predmetom, pa frizider ostecen, pa ce freon kroz tu rupicu opet da curi?

Uglavnom - zasto i KROZ STA curi taj freon i sta ciniti da se to opet ne dogodi?
I sta da ocekujem od tog frizidera, da li je stvarno kvalitet toliko los, pa je bolje da odmah kupim novi? Nemam zelju da ga poravljam za 45 € svakih pola godine... Smile

I da li je ta cena te popravke o.k.?

Majstor koji je radio popravku nije uopste vise dostupan Smile, a njega sam htela sve ovo da pitam, kao i da li je zavarivao i sta...

Puno se zahvaljujem na svakom odgovoru!

• Login or register to post comments
  • 3333 prikaza
  • Za printanjeZa printanje
Tags:
  • Kućna tehnika
Sun, 25/03/2012 - 01:12
Prevario vas majstor. Na tom
goranfri
goranfri's picture
Registrovan dana: 31/03/2010
Prevario vas majstor.
Na tom uređaju su korodirale cevi i izašao je gas. Gasovi kojima se pune frižideri nisu otrovni.
Opravka tog uređaja nije isplativa.

Sun, 25/03/2012 - 02:42
Hvala puno na odgovoru!!! A
iv12
iv12's picture
Registrovan dana: 22/03/2012
Hvala puno na odgovoru!!!

A samo jos jedno pitanje - zasto su cevi korodirale posle 4 ipo godine? Da li je to normalan vek trajanja takvog frizidera, ili stvar odrzavanja?

I znaci da ga bacim, ako se tako nesto opet desi?

Kako je to sa skupljim friziderima, imaju li i oni taj problem? (Ja se secam da je moj Obodin iz detinjstva trajao vise od 20 godina.)

Napominjem da se u frizidere uopste ne razumem (mada polako ucim kroz ovo citanje i prepisku), pa sam zahvalna za svaku informaciju!

Sun, 25/03/2012 - 11:25
????
FMJ
FMJ's picture
Registrovan dana: 18/11/2011
Nekada su sve stvari bile trajnije, potrošačko društvo je donelo "dozirani kvalitet". Znači da urđaji imaju projektovani životni vek. Moj savet ( bez obaveze ) najjeftinije pa koliko traje.