pozdrav.molim za pomoc u opravci moje ves masine,koja je stara ali mi se ne kupuje nova jer pretpostavljam da je mogu opraviti.
masina je dobro radila dok se nije desilo da posle ubacivanja vode ne nastavlja dalje pranje.na rezimu ispiranja,centrifuge,normalno radi.logicki sam posumnjao na grejac,proverio ga unimerom i ispostavilo se da je bio za zamenu.zamenio ga,prostim izbacivanjem starog i ubacivanjem novog identicnog na isti nacin.po ukljucivanju u struju,startu od progr 1,masina je pocela da ubacije vodu i posle 5 sec iskocio je osigurac,bez ikakvog drugog manifesta.pregledao sam masinu,vizuelno,nista dimilo nit sta drugo.podigao osigurac,pocela da ubacuje i opet posle 5 sec iskocio osigurac.
molim ako neko zna,da mi ukaze na moguc problem kako bih smanjio vreme za trazenje kvara...unapred zahvalan,a ja cu se potruditi da u svom domenu,gde sam prof-stolarija,budem od koristi ovde.
popravka ves masine Candy C 657 XT
pocinjem da verujem da ima gremlina u masini...
naime,nisam imao uz sebe unimer,te sam iskopcao pumpu za izbacivanje vode,i prosto uklj masinu.nije pocela sa procesom ubacivanja vode,naravno,ali je opet puklo i iskocio osigurac.ovog puta zvuk je bio jasniji.dopirao je iz unutrasnjosti bubnja-gde se jedini nalazi grejac-koji je zamenjen.skinuo sam ga,i ustanovio da ima ostecenje jedva primetno,kao da je bio u kratkom spoju sa nosacem na bubnju-koji drzi sredisnji deo grejaca...
Bez ljutnje,ali proveri kako si povezao one tri zice kad si menjao grejac,a proveri om-metrom ponovo.Ne mora da znaci da je bas tu u spoju.Tu jedino dodiruje masu i redovno smelcuje ako je u kratkom spoju.
hvala,kvar otklonjen tj reseno.deo plocice koja stiti grejac je bila provodnik (mokra),plocica uklonjena,grejac proveren,vracen na svoje mesto i radi kako treba.pozdrav
Imam kvar na ovakvoj mašini, remenica na bubnju je labava i lupa jako pri radu, izgleda kao da je otišao ležaj. Ima li leka, da li može da se menja ležaj ili cela remenica?
Za proveru lagera na VS kad otvoris vrata zavuci ruku u VM i ako se klati to ti je to inace lageri se menjaju uz pomoc posebnog alata.Poooz
Hvala, to je. Skinuo sam remenicu nazad i lager je loš ali nema šanse da ga iščupam, zvao sam nekog majstora traži 6000 da ga zameni tako da mi se verovatno više isplati da kupim novu.
Pa nije on jedini majstor,raspitaj se malo,taj posao realno vredi 2-3 iljade.
Hvala, to je. Skinuo sam remenicu nazad i lager je loš ali nema šanse da ga iščupam, zvao sam nekog majstora traži 6000 da ga zameni tako da mi se verovatno više isplati da kupim novu.
Ima u Mladenovcu jedan majstor, video sam kod njega donose bubnjeve
ja sam radio neki alat, kod njega pa imam njegov telefon pa ga pitaj 062503953. On obrađuje osovine na mašinama jer su najverovatnije stradale kad su propali ležajevi.
Proveri pumpu za izbacivanje vode,znam da zvuci nelogicno ali el.ventil za prijem vode dobija struju preko namotaja pumpe pa ako je pumpa u kratkom spoju pada osigurac i na prijemu vode.
Ja imam jednu mašinu kandijevu, ona prima vodu odradi a onda pumpa ne izbacuje vodu?
Mislio sam da je dovoljno da zamenim pumpu ali si me sada pokolebao.
Floyd wrote:Hvala, to je. Skinuo sam remenicu nazad i lager je loš ali nema šanse da ga iščupam, zvao sam nekog majstora traži 6000 da ga zameni tako da mi se verovatno više isplati da kupim novu.
Ima u Mladenovcu jedan majstor, video sam kod njega donose bubnjeve
ja sam radio neki alat, kod njega pa imam njegov telefon pa ga pitaj 062503953. On obrađuje osovine na mašinama jer su najverovatnije stradale kad su propali ležajevi.
Hvala na pomoći ali kupili smo drugu, imala je ova još sitnih kvarova pa se ne isplati sređivati je.
Pozzzz
Pozdrav svima,
Upravo sam kupila polovnu candy c657 xt masinu za ves i nemam uputstvo za koriscenje, a jedino na netu je ova tema o kvarovima iste, pa da li bi mi neko od koristinika ovakve masine poslao uputstvo ili objasnio kako da koristim programe? Hvala
Fotografišite prednju stranu gde se vide brojevi na programatoru i dugmad, napisaću Vam.
Proveri pumpu za izbacivanje vode,znam da zvuci nelogicno ali el.ventil za prijem vode dobija struju preko namotaja pumpe pa ako je pumpa u kratkom spoju pada osigurac i na prijemu vode.
Ve-ka majstor, popravlja sve osim karaktera-nema delova(Ve-ka nije kvalifikacija nego skraćeno ime)
https://www.facebook.com/cepacizadrva1/