Dobrodošli, gost - Registracija | Zaboravljena šifra Prijava
www.samsvojmajstor.com logo

• Naslovna
  • Forumi
  • Albumi
  • Majstori

Najpopularnije danas

TA peći - najčešća pitanj...
Grejanje na pelet
Popravka veš mašine-savet...
Veš mašine Gorenje

Poslednje teme na forumu

Sečenje gusane kade
Menjanje mešača na bateri...
Odvod veš masine
Liveni Tiganj pomoć

Forum

• Aktivne teme
  • Neodgovorene teme
  • Napredna pretraga

Naslovna » Forums » Uradi sam » Sam svoj majstor

TA PEC ZAMENA KAMENE VUNE

45 poruka / 0 new
Login or register to post comments
Poslednja poruka
Sat, 04/11/2017 - 18:34
TA PEC ZAMENA KAMENE VUNE
Goldorak
Goldorak's picture
Registrovan dana: 28/10/2011
Poštovani forumaši
Želim sa svima Vama da podelim iskustvo oko kupovine kamene vune za TA peć 3.5 kw od pre nekoliko dana .
U potrazi za originalnom kamenom vunom HTB 700 pozovem Magnohrom Kraljevo i poručim kamenu vunu za TA peć 3,5 kw po ceni od 2880 dinara i poštarina od 400 dinara za troškove isporuke koju šalju preko Royal expresa .
U toku sutrašnjeg dana stiže mi paket kamene vune ali ne HTB 700 već kamena vuna TERVOL , pozovem Magnohrom i tražim da vratim vunu jer sam ovakvu mogao i da kupim na stovarištu za daleko manje novca. Mada je ova kamena vuna isečena po dimenzijama ali džabe sve to kad je štetna .Gospođa sa druge strane žice kaže javiće se direktor da Vam objasni , mi tu vunu stavljamo u naše peći. Naravno da direktor nije smeo da se javi i ja tako sutra ujutru pošaljem e-mail i tražim da mi se vrati novac po zakonu o zaštiti potrošača i da oni snose troškove povrata kamene vune . Oko 9 h zove gospođa i kaže nema problema poslaće oni brzu poštu da preuzme vunu i vratiće mi novac . Pošta je preuzela vunu a meni je novac vraćen preko tekućeg računa . Zaboravio sam da napišem da mi je Magnohrom poslao kamenu vunu bez fiskalnog računa i bez ugovora o kupovini na daljinu na šta su bili obavezni po zakonu o zaštiti potrošača .
HTB 700 kamena vuna ne može nigde da se nađe u Srbiji i tamo gde je navodno ima je pitanje šta će Vam prodati osim ako nije stvarno originalno pakovanje .
Ja sam otišao do Surdulice i preko nekih prijatelja uspeo da kupim vunu za 4000 dinara i preuzeo je lično u Knaufu u Surdulici.
Montirao sam je tačno pre 6 dana i nije tačno kao što piše na sajtu Knaufa da obgreva za 24 h . Prvu noć je pakleno smredela , kako su dani prolazili sve manje i manje , danas je šesti dan i još uvek se oseća po malo. Ali kada se uporedi prvi dan obgorevanja i drugi dan velika je razlika , znači treba malo više od jednog dana da se smrad totalno izgubi .
Ukoliko nekome treba pomoć oko nabavke kamene vune javite se , ne kupujte fasadne vune bez obzira na cenu . Ja sam striktno želeo da stavim HTB 700 koja je predviđena za TA PEĆI , iako je skuplja sigurno je da je daleko bolja od fasadnih vuna i manje štetna po zdravlje.

Pozdrav

• Login or register to post comments
  • 4311 prikaza
  • Za printanjeZa printanje
Tags:
  • Sam svoj majstor
Sat, 04/11/2017 - 19:30
Evo, kad se ponovo otvorila
Trofrtaljac
Trofrtaljac's picture
Registrovan dana: 28/08/2013
Evo, kad se ponovo otvorila tema oko izolacije TA peci ja bi da dam svoje licno iskustvo. Ko se malo vise zatrazio po temama vezanih za TA peci sigurno je naleteo na moje komentare i nedoumice oko vune u TA peci. Davne 2013 postao sam vlasnik Elind peci 4d od 4.5 kw koja je bila u ocajnom stanju, prethodni vlasnici bili potstanari pa je mnogo puta preseljavana i rastavljana i vuna je morala da se menja. Sa obzirom da se moralo zameniti prakticno sve sem limova i cigle, budzet mi nije dozvoljavao da tragam za tom navodno originalnom vunom HTB700, nalazim se u Makedoniji gde istu nema, (licno sam kontaktirao knaufa i predlozili mi da mi je posalju preko pretstavnika) pa bi me carina i postarina kostala vise nego sama vuna koja e sama po sebi daleko skuplja nego obicnih (misljenja sam da se cena zasniva na marketingskom triku, kao nijedna ne valja nego samo ta, a brojni su komentari kako i ona smrdi i po nekoliko dana). Elem, u svoju pec sam postavio najobicniju gradjevinsku kamenu vunu. Potrebna debljina iznosi 8,5 cm ali takve iz jednog komada nema, pa sam stavio mekanu sa strane limova, pa iznad toga tvrdo presovanu obe po 5 cm, s tim sto se ova mekana sabila i dobio sam potrebnu debljinu. I najzad ukljucenje peci, smrada je normalno bilo, nesnosnog smrada koji je trajao dan dva, pa se smanjivao i trajao nekih nedelju dana, onda sam resio da se potpuno resim njega pa sam malo izvukao sonde termostata i ugrejao pec toliko, da je na spoljnom limu dostigla 100 stepeni (mereno unimerom koji ima opciju za merenje temperature) nakon ovog postupka smrad se nije nikad pojavio, ni najmanjeg traga smrada i evo vec cetvrtu godinu ja se grejem i prezadovoljan sam, punim pec nocu jednokratno, i ostaje topla do sledece noci, stim sto je ne izduvavam. Vuna kao vuna mora da sadrzi vezivno sredstvo kako se ne bi raspala tokom transporta, to je ono sto izaziva smrad, obgorevanje i isparenje tog veziva. Eto to je moje iskustvo, pa preporucujem svakom koga ceka slican postupak da dobro istraci i procita sto vise iskustva i sam donese odluku o daljem postupku.

Wed, 21/11/2018 - 10:23
HTB700
djokicv
djokicv's picture
Registrovan dana: 01/05/2010
Evo da se uklljucim i ja.
Ja sam davne 2007 kupio sebi prvu MK pec, inace pre toga sam ima dve u stanu i grejem se na njih od rodjenja. Kupio sam sesticu, tacnije peticu od 6kw. Dok sam je sredjivao sve se raspalo pa je usledila kupovina od vine preko podne izolacije, instalacije 2.5kvadrata .... Sve je to tada bilo znatno skuplje i iskostalo preko 200e.
Ali eto remont te peci i ostalih peci za sebe koje su mi bile potrebne da resim grejanje u novonapravljenoj kuci, dovelo je do toga da se danas bavam remontom peci, servisiranjem istih, kao i prodajom delova.
HTB700 je jedina vuna za TA pec koju moyete kupiti kod nas, u Magnohromu je isto prodaju, ali je zovu Tervol jer se nekada ugradjivala ta.
Mozda ce ovo liciti i na reklamu a svakako i jeste ali je pomoc ljudima koji nemogu naci vunu.

https://www.kupujemprodajem.com/Otkup-TA-peci-8200544-oglas.htm?filter_id=

prethodni oglas je uvek aktivan na istom linku.

A evo i konkretnog za bas vunu koju je kupio pokretac teme.

https://www.kupujemprodajem.com/Vuna-za-TA-peci-MK-3-5kw-i-MK-AEG-3kw-51...

A evo i neka slikica potpunog remonta peci. Kasnije cu postaviti slike remonta bas Mk trojke.

• 20170124_095604.1.jpg
  • 20170124_095813.1.jpg
  • 20170124_101942.1.jpg
  • 20170124_114120.1.jpg
  • 20170124_120908.1.jpg
  • 20170124_172033.1.jpg
  • 20170128_093706.1.jpg
  • 20170128_114528.1.jpg
  • 20170128_114540.1.jpg
  • image-0-02-05-cd6470b609b95b3144412bb58201085e59573a7f265033363123a1764fb6cb79-v.jpg
  • image-0-02-05-91bba4faebf0bc0e583bdf6031953fe235da6cb4637469dc94ccf51eb1432fda-v.jpg
  • image-0-02-05-028ea9c831ff7142ff1a7b8763a4f9db811b682a15f9ece5803181a35e952203-v.jpg
  • image-0-02-04-7292a0812734740a6392e6624f4d630cf7024524d29ea800a930f02293ca7d10-v.jpg
Sat, 04/11/2017 - 21:18
Sve pohvale za izuzetno
Trofrtaljac
Trofrtaljac's picture
Registrovan dana: 28/08/2013
Sve pohvale za izuzetno temeljan i kvalitetan remont peci, bolja je ova na slikama nego nove iz fabrike, bravo.

Sat, 04/11/2017 - 23:09
Hvala
djokicv
djokicv's picture
Hvala !!!

Iskreno to i ja kazem musterijama, ako ne nizbogceg drugog ono bar zbog toga sto je lim plastificiran, a ne sprican.

Evo slika remonta jedne dvojke MK.

• 20170929_111127.1.jpg
  • 20170929_111737.1.jpg
  • 20171002_131012.1.jpg
  • 20171002_131022.1.jpg
  • 20171002_131038.1.jpg
  • 20171002_175915.1.jpg
  • 20171008_160659.1.jpg
Sun, 05/11/2017 - 08:10
HTB700
djokicv
djokicv's picture
E da, zaboravio sam da kazem.
Malo sam se raspitivao vezano za HTB700, bas sada kada je bila nestasica. Ja sam je imao svo vreme, ali je nisu imali ni u Knaufu u Surdiulici. Razlog nedostatak sirovine. To me je navelo na pitanje a sta sto ima u njoj !?!?
Kada sam pitao nekog direktorcica sa kojim sam se cuo iz Knaufa, kako to da pravite kamenu vunu, npr KRM ili KRL, a nemate sirovinu za HTB700 a kazete da je kamena, sa druge strane se
cuo smeh i rekao mi je.
HTB700 se klasifikuje kao kamena vuna jer se cuva receptura zbog konkurencije, a da upravu ste ako imamo sirovinu za drugu kamenu vunu onda bi i HTB700 mogli da poravimo, ali ona nije kamena vuna i trenutno sirovinu za nju nemamo bice veoma uskoro.
Dobio sam odgovor koji je i po meni imao logiku. Sve kamene vune se proizvode bez problema a za HTB nemaju sirovinu. Cudno zar ne. Ali izgleda da je misterija resena.

Sun, 05/11/2017 - 15:04
Kamenu vunu HTB 700 imaju u
Goldorak
Goldorak's picture
Registrovan dana: 28/10/2011
Kamenu vunu HTB 700 imaju u Knaufu ali izgleda da je salju za inostrano trziste , ja sam je proslog petka 29.11.2017 preuzeo u Knauf Surdulici kao sto sam i napisao preko veze.
Magnohrom ugradjuje Tervol a ne HTB 700 i o tome sam pisao , razlika je ocigledna u sta sam se licno uverio i zato sam im je i vratio.
Ovde na sajtu mozete naci i objasnjenja o stetnosti kamene vune koja nije odgovarajuca za TA peci .
Sto se tice Magnohroma po meni je ovo posao za republicku inspekciju i kontrolu rada ove firme . Ocigledno da ugrozavaju zdravlje ljudi stavljenjem Tervola u ta peci a i time vise zarade. Nigde ne stoji upozorenje o stetnim posledicama stavljanja neodgovarajuce kamene vune u peci .Ovim svojim postupokom Magnohrom dovodi potrosace u zabludu i direktno ugrozava zdravlje krajnjih korsinika.
Svako odlucuje prema svom misljenju i i finasijskim mogucnostima sta ce staviti u Ta pec . Mene je vise kostala HTB 700 ali uvek se vodim logikom od dva zla izaberi ono manje .
NI HTB 700 sigurmo nije 100 % zdrav ali je sigurno bolji od Tervola i ostalih gluposti koje se mogu naci na trzistu.
Paket koji sam ja kupio u Surduici dovoljan je za remont skoro dve ta peci od 3.5 kw

Sun, 05/11/2017 - 16:03
Niste me razumeli. Moj post
djokicv
djokicv's picture
Niste me razumeli. Moj post je objasnjenje da HTB 700 nije kamena vuna kao gradjevinska vuna.

29.11.2017 jos nije bio, a prosli petak nije bio ni 29.10.207. Tacno je da su je imali na stanju proslog petka jer je tovaren kamion. Pre toga je nisu imali ni za potrebe Trampa licno. Ta vasa veza Vam i nije bas neka, jer je kod mene cena izrezane vune 3150din. sa mojom zaradom, a imao sam je na stanju i pre tog 29. koji god bio, tj petka, a Vi ste u fabrici platili 4000. Nego nema veze, ko se kako snadje,

Ne morate meni da pricate o TA pecima i vunama, sve znam, hatb 700 ima 0.5posto vezivnog sredstva dok gradjevinske vune imaju min.15%. tervol koji je koristio Mk je takodje sa max.1%. i proizvodio se u Nemackoj a kasnije u Makedoniji.
Sta sada prodaju ne znam jer odavno koristim iskljucivi HTB700.

Stetan je i vazduh koji disemo, pa ne znam kojoj inspekciji to prijaviti. Mozda u njemu ima vise Fenola.

Magnohrom postoji mnogo duze od Knaufa u Srbiji, a pre toga su takve peci radili Nemci AEG od kojih je Magnohrom kupio licencu. Sta mislite dal je 1970 postojao HTB700 ?

Ja ni HTB niti bilo koju vunu necu da jedem, pa me ne interesuje da li je zdrava, koristim je kao termoizolator izmedju cigli i lima Termo akumulacionih peci.

Sun, 05/11/2017 - 16:08
Da jos jedna bitna stvar Vuna
djokicv
djokicv's picture
Da jos jedna bitna stvar

Vuna koju koristi MK je 55mm a ne 50. Jos jedan dokaz da oni ne koriste ono sto je u slobodnoj prodaji.

Nemam razlog da ih branim , ali je glupo i napadati ih bez razloga.

Mon, 06/11/2017 - 01:03
Nije tema ali da pitam bavi
tenzor
tenzor's picture
Moderator
Registrovan dana: 01/11/2008
Nije tema ali da pitam bavi li se neko remontom TA peći u Beogradu ?

https://www.facebook.com/tenzor1/
https://tenzorisanje.wordpress.com/
https://www.youtube.com/channel/UCHEOtDmyQYSMVXVjjyVsWkw

Wed, 08/11/2017 - 15:41
Pozdrav svima,moram da vam
sonja15
sonja15's picture
Registrovan dana: 08/11/2017
Pozdrav svima,

moram da vam napisem moje lose iskustvo sa menjanjem vune na TA peci.

Vec u avgustu ove godine pocela sam da se spremam za grejnu sezonu i tada sam kupila polovnu TA pec koja je bila u losem stanju, stara vuna je sva bila pretvorena u prah pa sam videla
da treba da se menja. Da sam tad znala koje cu komplikacije imati, mozda bih ostavila tu staru takvu kakva je.

Krenem tada da trazim po netu preporuke za vunu za TA pec, tako sam naisla i na vas forum. Kako su svi hvalili specijalnu vunu za TA peci HTB 700 narucila sam je od ovlascenog prodavca
ciji je kontakt naveden na Knauf sajtu i cije ime firme pocinje na I. Pec je servisirana, stavljena je HTB 700 vuna i pec je ostavljena u posebnoj prostoriji da "odsmrdi" taj neugodan miris. Prvih par dana je bilo nepodnosljivo, posle se smanjilo, medjutim nikad nije i potpuno iscezlo, narocito kad bi se pec jace zagrejala taj miris u manjoj kolicini je bio prisutan i nakon 2 (slovima: dve) nedelje! Ta pec jednostavno nije bila za koriscenje, narocito ne u spavacoj sobi za koju je namenjena.

Onda sam ponovo zvala ovlascenog distributera cije ime pocinje na I i opisala problem. Moram reci da su bili jako ljubazni i da su mi poslali nov paket kamene vune (pretpostavljam ista vrsta). Rekli su mi da je moguce da je doslo do nekog problema prilikom pravljenja te vune, da je mozda pomesana na traci s nekom drugom. Na zalost ja nisam stigla da je zamenim i probam do danas a reci cu vam i zasto...

Posto nisam verovala da li ce nova vuna zaista biti bolja, narucila sam novu TA pec trojku od Magnohroma. Pre tri godine, za drugi stan, isto tako sam kupila od njih pec i znam da vise nikad nije imala nikakav miris nakon prvih mozda 5-7 dana koriscenja, zato sam mislila da ce tako biti i sada.

Medjutim, evo dve nedelje je proslo, nova Magnohrom TA pec i dalje ima taj neprijatan miris koji je jednostavno neizdrziv!

Onda sam zvala direktno Magnohrom fabriku da im kazem sta se desava, moram reci da su i oni bili ljubazni i poslali mi takodje nov paket vune koji je stigao danas! Na toj vuni pise da je Tervol. Znaci nije HTB 700 nego neka Tervol.

Verujem da oni nesto znaju o tim vunama, da nisu uredu, da im je se desavalo to, dok tako lako salju nove pakete.

S obzirom da sam prvi put privatno platila majstora da mi sklopi pec (jer bih na ovlascenog cekala mesec dana) izgubila sam garanciju i mogucnost da mi njihov ovlascen serviser promeni ovu novu vunu. Tako da cu sada to ponovo platiti ali pitam se da li ce od toga biti nesto i kako ce se ta nova vuna ponasati.

Prakticno sad imam dve TA peci i obe su nefunkcionalne i obe imaju nekakve smrdljive vune (navodno HTB 700) koje nisu odsmrdele ni za dve nedelje i dva paketa novih vuna s kojima treba da ponovo eksperimentisem i ocajna sam! Sad

Wed, 08/11/2017 - 18:44
Veoma problematicno, iskreno
djokicv
djokicv's picture
Veoma problematicno, iskreno mislim da ste oba puta dobili Tervol. I to ne onaj tervol koji je Magnohrom nekada ugradjicvao u peci nego ovaj sadasnji koji proizvodi Knauf u Surdulici. On spada u gradjevinske vune i samim tim mu je vezivno sredsvo min15%. Ako ne gresim nije Tervol nego DPD Tervol !!!
Kada je MAgnohrom samostalno poceo da pravi peci posle prekida saradnje sa AEGom oko 1981 Knauf u Srbiji nije postojao a Tervol se ugradjivao u peci, proizvodio se u Makedoniji.

Sto se tice HTB700 definitivno je jedina prava termoizolaciona vuna koja moze da se koristi za TA peci. Ja remontujem peci ali iste i koristim, imam ih 10, i vecina su sa novom izolacijom HTB700. Bas sam pre neki mesec sebi sredio jos jednu trojku, radila je 2-3 dana napolju, nocu akumulirala danjuu se hladila, unesena u kucu i kad se ukljuci na trojku jedva da se oseti onaj miris, takodje nije toliko neprijatan jer znam kako mirise DPD Tervol.

Davne 2007 sam kupio DPD tervol u Magnohromu za sesticu, mesec dana je iz nje izlazio nekakav zmaj koji ujeda, sreca sto je bilo leto i kuca u izgradnji pa je moglo da se luftira. Inace prodao sam je pre dve ili tri godine i jos uvek se mogao osetiti taj zmaj kad se ukljuci. A kad sam je rasturio da je transportujem na limovima je bila prisutna nekakva smola koja je upravo smrdela na zmaja.

Sonja, po meni i po mom iskustvu, jedino pravo resenje je da u obe peci stavite HTB 700 i to onaj pravi, da luftirate tri dana i kasnije da se grejete kako dolikuje grejanju na TA peci Magnohrom Kraljevo.

Wed, 08/11/2017 - 21:06
djokicv, hvala na odgovoru.
sonja15
sonja15's picture
djokicv, hvala na odgovoru. Kako da znam da je u putanju originalna HTB 700 vuna i kako je moguce da zvanicni distributer za tu vunu prodaje nesto sto nije to?

Sad imam ovu Tervol vunu od Magnohroma (pise samo Tervol, nije original pakovanje, samo stampani list), oni su mi cak rekli da se majstor koji mi bude radio pec javi njima (?!) kad bude radio da direktor razgovara s njim nesto oko te vune. Sad prosto ne znam sta da radim, da li da pokusavam s tom vunom.

Inace pec je dve nedelje svaku noc punjena do trojke i svaki dan izduvavana po par sati i taj miris i dalje bukvalno stipa za nos i oci kao suzavac! I isto je bilo i u prvoj peci cija vuna je kupljena kod zvanicnog distributera i mozda cak i vise. I u prvoj peci je cak prvi dan nesto i curilo po limovima, neka voda.

Ova najnovija Tervol vuna od Magnohroma sto je stigla izgleda tamnije i teze, sve one do sad su izgledale svetlije, vise zuto.

Thu, 09/11/2017 - 11:41
https://www.kupujemprodajem.c
djokicv
djokicv's picture
https://www.kupujemprodajem.com/Vuna-za-TA-peci-MK-3-5kw-i-MK-AEG-3kw-51...

Ja zvanicni distributer nisam, ali je vuna originalna. Radim sa time vec 10godina, tacnije sa pecima.

A kao sto ste mogli da procitate i ja sam bio prevaren od strane Magnohroma u restruktuiranju, i meni je curela ta voda - smola po limovima, i ja sam se gusio vise od mesec dana, ali na srecu nisam ziveo u toj prostoriji u tom trenutku.

To sto pec duva mislim da je mana a ne prednost, vuna treba sto duze da je pod temperaturom da vezivno sredstvo sto pre ispari a ne da ga hladite da se zadrzava u peci. Ja cak i termostat skoro izvadim iz cevcice da bi se pec sto vise usijala a opet tu je sigurnosni za svaki slucaj ako sam preterao.

To sto je stampani list ne pokazuje vrstu vune, oni tako nazivaju iyolacionu vunu, i da Vam posalju fiskalni racun na njemu ce pisati Tervol bez obzira koju su vunu i od kog proizvodjavca nabavili.

Nazalost, strasno je sto jedna firma kao sto jeMagnohrom to radi. Imaju ime treadiciju kvalitet a sada sve to polako ide u vodu .

Thu, 09/11/2017 - 16:20
Za sada necemo menjati nista
sonja15
sonja15's picture
Za sada necemo menjati nista oko peci, jer trenutno stvarno nikome ne mogu vise da verujem a i finansijski momenat je u pitanju.

Jos jedan problem sa Magnohromom... pec je narucena iz Tehnomanije, ali i posle ovoliko vremena jos uvek mi nisu poslali ugovor o kupoprodaji i garanciju iako su rekli to stize za par dana. Nisam se nadala da obratim paznju na to, sve je bilo na brzinu a imala sam poverenje u njih zbog prethodne kupovine peci u Beogradu gde je sve ispalo bez problema. Sada za unutrasnjost izgleda da imaju nize kriterijume.

Pokusala sam da kontaktiram Magnohrom ponovo da bi mi rekli koja je vuna u pitanju, naravno direktora je nemoguce naci slobodnog.

Slikala sam sve ove vune i deluje da su sve slicne, imaju zelenu nijansu manje-vise.

djokicv, da li znate jel moguce na osnovu izgleda proceniti koja je vuna u pitanju?

Prva slika je nova Magnohrom pec,
druga slika je stara remontovana,
treca i cetvrta je vuna koja je stigla od Magnohroma,
peta i sesta je vuna koja je stigla od zvanicnog distributera na slovo I

• 2017-11-09_13.06.37.jpg
  • 2017-11-09_13.12.20.jpg
  • 2017-11-09_12.38.23.jpg
  • 2017-11-09_12.38.39.jpg
  • 2017-11-09_13.33.28.jpg
  • 2017-11-09_13.33.53.jpg
Thu, 09/11/2017 - 17:51
Sve vune imaju istu saru,
djokicv
djokicv's picture
Sve vune imaju istu saru, razlika je u sastavu i tezini.

Druga slika - Neka mekana gradjevinska vuna milion posto. Baciti kompletnu.

Cetvrta slika - obe vune nisu HTB jer su isuvise izlistane.

Zadnje dve slikajte sa strane presek vune.

Unutrasnjost, gde ?

Thu, 09/11/2017 - 18:57
Sutra cu ponovo da slikam tu
sonja15
sonja15's picture
Sutra cu ponovo da slikam tu poslednju (od distributera) sad ne mogu posto je napolju.

Ponovo sam slikala, prvu, Magnohromovu, da li je moguce da je neka losa HTB? Mislim da se s pocetka manje osecala nego remontovana (druga slika) ali je ipak taj miris u manjoj kolicini ostao i posle dve nedelje redovnog zagrevanja

(da neko ne pomisli kako otvaram pec ukljucenu u struju - utikac na slici nije od peci)

• 2017-11-09_17.34.20.jpg
  • 2017-11-09_17.33.59.jpg
Thu, 09/11/2017 - 20:37
Nisam mislio na prvu sliku,
djokicv
djokicv's picture
Nisam mislio na prvu sliku, vec na drugu sliku, Na drugoj slici je gradjevinska vuna, a i dimenzijski nije adekvatna.

Nema losa HTB popstoji jedna jedina. Naravno da se vuna sa prve slike manje osecala nego ova sa druge. Ova sa druge je gradjevinska vuna, a na prvoj slici iako je tervol sigurno se manje oseca nego gradjevinska.

Zvucace ruzno, ali kakav crni remont, ovde je vuna gradjevinska, lim zardjao, keramicke kleme ne postoje, a da su bar keramicke redne stavljene vece a ne ove male od npr. 5A.

Zao mi je sto nemam vise nijednu remontovanu rasturenu trojku da Vam slikam kako izgleda remontovana pec,

Evo slika izolacije poklopca cetvorke sa HTB700 vunom. Pa sami uporedite kakva je VAsa.

• 20171109_192721.jpg
Thu, 09/11/2017 - 20:38
Pa i da otvarate nije nikakav
djokicv
djokicv's picture
Pa i da otvarate nije nikakav problem. pogotovo ne kod ove novije varijante, a i kod stare sa ovakvim klemama nema problema.

Thu, 09/11/2017 - 21:21
Da, razumem da je na drugoj
sonja15
sonja15's picture
Da, razumem da je na drugoj slici gradjevinska vuna, ali pitam za prvu sliku, Magnohromovu pec, slikala sam jos dve dodatne slike s podignutom vunom, mislite da to nije HTB? Iskreno, meni lici na vunu s vase slike s gornje strane, samo sto dole ima te slojeve od topljenja.

Koliko razumem, Tervol i gradjevinska vuna takodje nisu isto?

Sto se tice remonta i slike dva, ta vuna je narucena od ovlascenog distributera.
U remont se ne razumem, moguce da nije bas nesto ni uradjeno kvalitetno ali sta je tu je. Svakako bi sa zamenom vune sve moralo da se doradi.

Thu, 09/11/2017 - 21:31
Vuna koja Vam je stigla na
djokicv
djokicv's picture
Vuna koja Vam je stigla na peci je sigurno OK. Sad da li je HTB ili je taj njihov takozvani Tervol mislim da je nebitno.

Sve one lice jedna na drugu jer prolaze kroz isti kalup. Svakako mislim da je ona OK.

DA. I obicne gradjevinske vune i DDP Tervol ili kako se vec oznacava nisu iste, a takodje nije isti ni sa Tervolom koji ugradjuje Magnohrom, ili koje je vec ugradjivao nekada.

Cekajte malo, slika dva u prvom setu slika, je vuna od distributera koju ste stavili na staru pec ???

Thu, 09/11/2017 - 21:36
Da, slika dva je od
sonja15
sonja15's picture
Da, slika dva je od distributera. Sutra cu slikati ponovo ono na zadnjim slikama sto se slabo vidi, taj paket su poslali ponovo posle reklamacije.

Kako je sad ta vuna na Magnohrom peci ok kad se oseca i posle dve nedelje?

Thu, 09/11/2017 - 21:38
Mislim da ovde ima posla za
djokicv
djokicv's picture
Mislim da ovde ima posla za nadlezne inspekcijske organe.

Vuna u peci na drugoj slici nije vuna za Termo akumulacione peci, a kao i sto sami vidite cak nije ni izrezana po dimenzijama za tu pec.

STRASNO !!!

I posle se zale i pokusavaju da nas koji radimo na crno zatvore i onemoguce da radimo.+

Pa ja bar ne varam narod kao oni, ako plati HTB dobije HTB, ako plati cinkovanu pec dobije cinkovanu pec .....

STRASNO !!!

Ja bih otisao u inspekciju !!!

Thu, 09/11/2017 - 21:38
Odakle ste Sonja15 ?
djokicv
djokicv's picture
Odakle ste Sonja15 ?

Thu, 09/11/2017 - 21:45
Iz Sremske Mitrovice.Znam da
sonja15
sonja15's picture
Iz Sremske Mitrovice.

Znam da ima posla za inspekciju pocev od Tehnomanije i prodaje robe bez fiskalnog ali sta da kazem.

Meni je ova prica sa Magnohromom bitnija jer me je i vise kostala na zalost. Zasto mi onda Magnohrom na reklamaciju salju neku, kako kazete, razlistanu vunu koja ne moze biti HTB i koja mi izgleda gora od ove u peci.

I opet, sto se vuna u Magnohrom peci oseca i dalje posle dve nedelje? I to tek kad se napuni skroz pec i tako stoji narednih par sati ponovo se javi taj miris a ja se taman ponadam da vise nece.

Thu, 09/11/2017 - 22:01
Pa bas zbog te peci i trebate
djokicv
djokicv's picture
Pa bas zbog te peci i trebate u inspekciju. A usput kad ste vec tamo onda i za ovu vunu.

Ko zna sta i Magnohrom stavlja u peci u zadnje vreme.

Mislim da cete jedino tamo uspeti nesto da ostvarite, ali im svakakao prvo zatrazite novac nazad i zapretite odlaskom u inspekciju.

Zasto bi Vam iko slao novu vunu kada ste vec dobili novu kupovinom peci, nesto se tu muva !!!

Thu, 09/11/2017 - 22:09
Ne znam da se sta moze
sonja15
sonja15's picture
Ne znam da se sta moze uraditi bez tog racuna i ugovora koji cekam od Tehnomanije koji pitanje da li ce stici. I njih sam zvala pet puta za to, kazu bice uskoro.

To sam se jako zeznula sto sam prihvatila robu bez racuna od kurira, eto na poverenje zbog ranije uspesne kupovine. (jer bilo je da je pec vec uneta u kucu, ja pitala za racun, kaze stici ce, pitajte njih telefonom i tako... eto za primer drugima da prvo traze racun)

Thu, 09/11/2017 - 22:10
Imate svakako papir od
djokicv
djokicv's picture
Imate svakako papir od dostavnice ako nemate ugovor o kupoprodaji na daljinu i fiskalni. A i bez toga ce Vam inspekcija prihvatiti slucaj.

Pozovite i trazite da uzmu sve sto su Vam poslali a novac da VAm vrate, i zapretite. Imate dovoljno argumenata. Nema ugovora o kupoprodaji na daljinu, nema fiskalnog, niste dobili servisera, pec smrdi, priznali su da vuna nije dobra cim su poslali drugu, a i tad su vam trebali poslati servisera.......

Budite uporni, a naravno na pec se grejte dok vam ne vrate novac. Niste ludi da se mrznete zbog njih.

Thu, 09/11/2017 - 22:15
Nema sanse da se ta pec
sonja15
sonja15's picture
Nema sanse da se ta pec koristi, smucio mi se vise taj miris, mesec dana przim kojekakve otrove na moju struju, sreca imamo sporet na drva.

Thu, 09/11/2017 - 22:22
Zovite zapretite prijavite
djokicv
djokicv's picture
Zovite zapretite prijavite

Fri, 10/11/2017 - 14:56
Podnela sam reklamaciju
sonja15
sonja15's picture
Podnela sam reklamaciju Tehnomaniji, ipak sam od njih kupila pa mi je onda logicno njima da se prvo obratim.

Evo slike od vune koju je distributer naknadno poslao. Mislim da je cvrsca i svetlija od one koju je Magnohrom naknadno poslao.

• 2017-11-10_13.30.35.jpg
  • 2017-11-10_13.31.20.jpg
  • 1
  • 2
  • sledeća ›
  • poslednja »